ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βρέθηκε η «συνταγή» που σταματάει τη φαλάκρα

Τη «συνταγή» που θα μπορούσε μελλοντικά να γιατρέψει τη φαλάκρα πιστεύουν ότι βρήκαν ερευνητές στις ΗΠΑ.

Ανακάλυψαν ότι μια φυσική πρωτεΐνη μπορεί να «σκοτώσει» την τρίχα όταν φτάνει σε τοξικά επίπεδα, αλλά μπορεί να αναγεννήσει τις τρίχες όταν επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.
Οι ερευνητές του University of California, Riverside (UCR), με επικεφαλής τη δρα Qixuan Wang, επισημαίνουν ότι η αλωπεκία είναι πολυπαραγοντική πάθηση, καθώς μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικά γονίδια. Στις περιπτώσεις που δεν είναι κληρονομική, σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικό ρόλο στην εμφάνισης της φαλάκρας παίζει η πρωτεΐνη TGF-beta, η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του θύλακα της τρίχας.
Διαπιστώθηκε ότι όταν αυξάνεται πολύ η ποσότητα της TGF-beta στη «ρίζα» της τρίχας η πρωτεΐνη γίνεται τοξική, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο σταδιακός θάνατος της τρίχας. Αυτό οδηγεί στη σταδιακή απώλεια μαλλιών και έπειτα από καιρό στην αλωπεκία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που μειωθούν φαρμακευτικά τα υψηλά επίπεδα της TGF-beta θα μειωθεί η απώλεια μαλλιών και πολλοί άνδρες αλλά και γυναίκες θα αποφύγουν τη φαλάκρα.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, ανοίγει η πόρτα ώστε μελλοντικά να δημιουργηθεί μια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της φαλάκρας με βάση την TGF-beta. Αυτό διότι, όπως ισχυρίζονται, αν η πρωτεΐνη επανέλθει στα κανονικά επίπεδα στους θύλακες του κεφαλιού ενός φαλακρού θα ενεργοποιήσει τα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στους θύλακες, ώστε να παράγουν νέες τρίχες.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!