ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Β. Λαμπρόπουλος: Να τελειώσει το γαϊτανάκι των απευθείας αναθέσεων

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος σχολιάζει όσα εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Σε τρεις προμήθειες σκυροδέματος για τις Δημοτικές Ενότητες Ναυπλίου, Τίρυνθας και Μιδέας αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Ναυπλιέων.

Για το θέμα που συζητήθηκε στην με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Σεπτεμβρίου και στην Οικονομική Επιτροπή, αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, σχολιάζοντάς το ως εξής:

“Στην Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση π/ν 29 προβλέπονται τρεις προμήθειες σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Ναυπλίου, Τίρυνθας, Μιδέας συνολικού προϋπολογισμού 110.732,00 Ευρώ, δηλαδή περίπου 1.600 κυβικά μέτρα σκυροδέματος. Ερωτούμε ποιος θα κάνει την τοποθέτηση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας σκυροδέματος τη στιγμή που ο Δήμος μας δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα.

ΔΕΙΤΕ:  Συνέλαβαν δύο άτομα για κλοπές στην Ερμιονίδα

Εάν προβλέπεται να τοποθετηθούν από τον προμηθευτή τότε με ποιο τρόπο θα πληρωθεί η εργασία; Ο προμηθευτής θα είναι μια μονάδα παρασκευής σκυροδέματος και μόνο;

Είναι γνωστό ότι οτιδήποτε υλικό ενσωματώνεται στο έδαφος και δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί για να επαναχρησιμοποιηθεί, αποτελεί έργο και όχι προμήθεια.

Για ποιο λόγο λοιπόν μια τέτοια τεράστια δαπάνη (110.732,00 Ευρώ) δεν δημοπρατείται σαν έργο που αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια μεγάλη έκπτωση σύμφωνα με τις προηγούμενες δημοπρασίες και θα εξοικονομούσε χρήματα προς συμφέρον του Δήμου αλλά κατασπαταλάτε δημοτικό χρήμα και προχωράτε στο γνωστό σας σύστημα των απευθείας αναθέσεων.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι οι διαγραμμίσεις οδών αποτελούν έργο και όχι προμήθεια επειδή για την κατασκευή του απαιτείται εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό και ειδικά μηχανήματα.

ΔΕΙΤΕ:  Πέντε άτομα σε Άργος, Ναύπλιο βρήκαν άσχημο μπελά...

Υπάρχουν αυτά στο Δήμο μας κύριε Δήμαρχε;

Επειδή η μέση τιμή ενός λίτρου χρώματος διαγράμμισης ανέρχεται στο ποσό των (5) Ευρώ περίπου, σας Ερωτούμε: σε ποια σημεία θα γίνουν διαγραμμίσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν 7,500 χιλιάδες !!!!!! λίτρα;

Δεν φανταζόμαστε να αφορούν τις πρόσφατες διαγραμμίσεις που έγιναν στην οδό Χαρ. Τρικούπη, Μεσολογγίου, Αγ. Αδριανού και στο Κολυμβητήριο;

Σε κάθε περίπτωση για όλες τις παραπάνω αναθέσεις επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε αρχικά προσφυγή κατά αυτών για έλεγχο νομιμότητας και παρακολούθηση όλων των εργασιών και των σημείων που αυτές αφορούν.

ΔΕΙΤΕ:  Η σφυρίδα, ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος & το διαζύγιο

Το γαϊτανάκι των ατελείωτων απευθείας αναθέσεων, τον αριθμό των οποίων θα σας ανακοινώσω στην 1η δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πρέπει επιτέλους να τελειώσει για την προστασία του δημοτικού χρήματος και κατά συνέπεια πρέπει να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δήμου μας και των Ναυπλιέων πολιτών οι οποίοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν.

Δεσμευόμαστε σαν παράταξη να εργασθούμε προς την κατεύθυνση αυτή και θα το πράξουμε, της πλήρους διαφάνειας και της νομιμότητας ως προς τις προμήθειες και τα έργα στο Δήμο μας όταν μας εμπιστευθούν οι πολίτες τη διοίκηση.

Σημειωτέον ότι αυτά τα χρήματα διατέθηκαν στους δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας…”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!