ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γενικό lockdown: Τότε θα κλείσει όλη η Ελλάδα, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα – Η κρίσιμη ημερομηνία

Αλλάζει ξανά η ζωή μας σε δύο 24ωρα, καθώς από την Τρίτη τα ξημερώματα έρχονται τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Για ένα μήνα τουλάχιστον ειπώθηκε, όμως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αποφύγει ένα νέο καθολικό κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας, αποφάσισε το μίνι lockdown στις επιβαρυμένες περιοχές, αφενός για να περιοριστεί η διασπορά, αφετέρου για να στείλει το μήνυμα πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία μας πριν από το καθολικό κλείσιμο, που θα έχει σοβαρές συνέπειες σε πολλά επίπεδα.

Και η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό πλέον, όσο κι αν θέλουμε να… κοιτάμε από την άλλη.

ΔΕΙΤΕ:  Ρεβεγιόν στα μπουζούκια: Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Ο δείκτης μεταδοτικότητας προκαλεί… απελπισία

Ο δείκτης μεταδοτικότητας (Rt ή R0 που γνωρίσαμε στην αρχή της πανδημίας) μας δείχνει πόσοι κολλάνε τον ιό από έναν ξενιστή – φορέα.

Η διακύμανση των τιμών του Rt τον Οκτώβριο στην Ελλάδα είναι από 1.01 έως 1.49.

Ο Rt στις 30 Οκτωβρίου εκτιμάται ότι ήταν 1,20 στην Αττική και 1,74 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο Rt στην Ελλάδα στις 30 Οκτωβρίου εκτοξεύθηκε στο 1,47, σχεδόν τιμή ίση με τη μέγιστη τιμή (1.48) που παρουσίασε στο 1ο κύμα της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ:  Π. Τατούλης: «Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς»

Η διασπορά του covid-19 δηλαδή λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και εάν δεν ανακοπεί η ανοδική πορεία του Rt τότε πολύ σύντομα οι καταστάσεις θα είναι μη αναστρέψιμες σε διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

Λεφτά δεν υπάρχουν, όμως το γενικό lockdown ίσως να είναι η μόνη λύση

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πόσο τραγική είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα μας.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες μπορεί να έχουν ορίζοντα ενός μήνα αλλά αυτή δεν είναι η… απόλυτη αλήθεια.

Σε 15 ημέρες από σήμερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη – σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr – η πιο κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΕΙΤΕ:  Ρεβεγιόν στα μπουζούκια: Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, οι επιστήμονες θα ανακοινώσουν στο πρωθυπουργό αν τα νέα μέτρα έχουν αποδώσει ή όχι και αν θα πρέπει να παρθούν νέα ή πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε lockdown για διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων.

Αν η εισήγηση αφορά σε καθολικό lockdown η εφαρμογή θα είναι άμεση για ευνόητους λόγους.

Μεγάλος στόχος είναι να μην κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα, όπως έγινε το περασμένο Πάσχα. Κάτι τέτοιο θα σημάνει το “τέλος” της ελληνικής οικονομίας και ουδείς γνωρίζει σε τι περιπέτειες θα μπει η χώρα μας.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!