ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Γιατί βγήκαν “ξινές” οι διακοπές του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Αργολίδα

Αντιδράσεις για τις διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της σύζυγου του Μαξίμα στη βίλα τους στην Αργολίδα. Ποιος ο λόγος.

“Ξινές” βγήκαν οι διακοπές του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου-Αλέξανδρου και της συζύγου του στην Ελλάδα, αφού πάνω που έφτασαν στο σπίτι τους στην Αργολίδα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω λόγω της έντονης κριτικής που δέχτηκαν για το ταξίδι τους εν μέσω κορωνοϊού.

Το βασιλικό ζεύγος έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο Δορούφι Κρανιδίου, όπου έχει βίλα από το 2012. Λίγες ώρες όμως αργότερα, μάζεψε τα πράγματά του και μπήκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για να γυρίσει στην Ολλανδία.

“Βλέπουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε αναφορές στα μέσα ενημέρωσης. Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία αμφιβολία ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες για να ελέγξουμε τον covid-19. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συμβάλλει σε αυτό” δήλωσε ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η σύζυγός του βασίλισσα Μαξίμα σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Αν και οι διακοπές του Ολλανδού βασιλιά στην Ελλάδα δεν παραβίασαν κανένα από τα μέτρα της χώρας του, συμπεριλαμβανομένων νέων περιορισμών που θεσπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση έχει αποθαρρύνει τα περιττά ταξίδια. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Παρασκευή η Ολλανδία ανακοίνωσε σχεδόν 8.000 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ για τη χώρα.

Και όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε σε διάγγελμά του την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε τους πολίτες “να μην δοκιμάσουν τα όρια των μέτρων”. “Μπορείτε να πάτε για διακοπές, αλλά μετά να πάτε στο μέρος όπου έχετε κάνει κράτηση στο εξοχικό σπίτι ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να μην μετακινηθείτε. “Εάν πηγαίνετε στο εξωτερικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που θέλουν να μας έχουν πλέον” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το βασιλικό ζεύγος είχε βρεθεί στο “στόχαστρο” και τον προηγούμενο Αύγουστο μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας που το έδειχνε να παραβιάζει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Μήλο. Ακολούθησε ανακοίνωσή του, με την οποία ζήτησε συγγνώμη.

ΠΗΓΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;