ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γιατί δεν γίνεται νομικά να εφαρμοστούν βραδινά lockdown

Η προσπάθεια έγινε πριν έναν μήνα και κόλλησε ξανά.

Με την Αττική να έχει κοντά στα 2.500 ενεργά κρούσματα, τη βόρεια Ελλάδα με κέντρο του κορωνοϊού τη Θεσσαλονίκη να έχει μόνο χτες 150 κρούσματα, και το χθεσινό νούμερο των κρουσμάτων να φτάνει στο ρεκόρ των 667, η συζήτηση για τα τοπικά lockdown γίνεται όλο και επίκαιρη και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει.

ΔΕΙΤΕ:  Κεκλεισμένων των θυρών για διάστημα δύο μηνών θα πραγματοποιούνται οι αγώνες της SuperLeague!

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συσκέψεις των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αναθεωρηθεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της χώρας, ενώ θα υπάρξει και έκτακτη συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την Κοζάνη να βρίσκεται ήδη σε τοπικό lockdown τα επιπλέον μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι αφορούσαν μέχρι και την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία επιβλήθηκε και στο Παρίσι, με την πρόταση να αφορά την ολική απαγόρευση ανάμεσα στις 12 το βράδυ και έξι το πρωί.

ΔΕΙΤΕ:  Ρεβεγιόν στα μπουζούκια: Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Η συγκεκριμένη πρόταση μελετήθηκε ως επιλογή και πριν περίπου έναν μήνα και τότε αποφασίστηκε μόνο ως έκτακτο μέτρο το κλείσιμο των περιπτέρων από τις 00.00-05.00.

ΔΕΙΤΕ:  Δημοσκόπηση Interview: Ξανά στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται με τη «Νέα Αριστερά»

Οι εισηγήσεις τότε της επιτροπής λοιμωξιολόγων κατέπεσαν καθώς οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης θεωρούσαν ότι η πρόταση για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένο ωράριο συνιστά στρατιωτικό νόμο. Για αντίστοιχο λόγο αντισυνταγματικότητας δεν είχε προχωρήσει η πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας με ηλικιακά κριτήρια (επιβολή απαγόρευσης σε ηλικίες άνω των 65 ετών).

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!