ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις νερό στα πιτσιλιστήρια του αυτοκινήτου;

Μια κίνηση που μοιάζει… αυτονόητη μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι η ορατότητα ενός οδηγού αποτελεί το A και το Ω για την ασφαλή κίνηση ενός αυτοκινήτου στην άσφαλτο, οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε την πλήρωση του «δοχείου νερού» των υαλοκαθαριστήρων.
Το παραπάνω, η αμέλεια δηλαδή της πλήρωσης του συγκεκριμένου δοχείου, μπορεί να μας θέσει σε μεγάλο κίνδυνο, ειδικά όταν έχουμε να διανύσουμε μεγαλύτερες αποστάσεις εκτός του αστικού και περιαστικού τοπίου, κάτι που συνήθως κάνουμε με σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες κίνησης. Ακόμη και η απλή παρουσία σκόνης μπορεί να μειώσει έως και 30% την ορατότητα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την δική μας την ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.
Ο λόγος που δεν πρέπει να αμελούμε το δοχείο του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ είναι ότι όταν θα χρειαστεί να καθαρίσουμε το τελευταίο, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο του χρόνου, η πιθανότητα αυτό να είναι άδειο ή να αδειάσει κατά τη χρήση του μεγαλώνει σημαντικά. Και μιας και κάναμε λόγο για τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο του έτους, από την πλευρά των καιρικών φαινομένων, στρέφουμε αρχικά την προσοχή σας στο γιατί δεν πρέπει να γεμίζουμε το συγκεκριμένο δοχείο μόνο με νερό.
Όπως παρατηρήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες οι θερμοκρασίες, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας, έφτασαν στο μηδέν ή ακόμη και κάτω από αυτό. Αν έχουμε μόνο νερό στο δοχείο αυτό θα έχει σαν πρώτη συνέπεια το νερό να παγώσει με το πρόβλημα που παρουσιάζεται από αυτή τη φυσική ιδιότητα του νερού να είναι διπλό.
Από τη μία με το νερό παγωμένο δεν θα είμαστε σε θέση να καθαρίσουμε το παρμπρίζ από τους διάφορους ρύπους αφού αυτό δεν θα μπορεί να εκτοξευθεί από τα πιτσιλιστήρια προς το παρμπρίζ. Από την άλλη, το νερό σε μορφή πάγου διαστέλλεται και με τον μεγαλύτερο όγκο του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κύκλωμα του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ δημιουργώντας ρωγμές στα σωληνάκια ή ακόμη και στο ίδιο το δοχείο.
Ο επόμενος λόγος που δεν γεμίζουμε ποτέ μόνο με νερό το δοχείο είναι η δημιουργία αλάτων στο κύκλωμα που μπορεί να φράξει τόσο τα ίδια τα μπεκ όσο και τα σωληνάκια, ενώ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στην αντλία του συστήματος.
Ένας ακόμη βασικός λόγος που δε γεμίζουμε το δοχείο μόνο με νερό είναι το γεγονός ότι το νερό από μόνο του δεν μπορεί να απομακρύνει όλους τους ρύπους που μπορεί να έχουν συσσωρευθεί στο παρμπρίζ μας. Χρειάζεται και το απαραίτητο «σαπούνι» αφού εκεί κολλάνε τα μόρια των ρύπων γι’ αυτό και δεν αμελούμε ποτέ από το να προσθέτουμε και το κατάλληλο απορρυπαντικό υγρό στο δοχείο μας.
Οι οδηγοί που μένουν σε περιοχές της χώρας όπου επικρατούν συχνότερα συνθήκες παγετού μπορούν να προμηθεύονται από το εμπόριο υγρό για το σύστημα πλύσης του παρμπρίζ, που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτές τις συνθήκες και όπως και οι υπόλοιποι να απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας κατά την κίνηση τους όλη τη διάρκεια του έτους. Γενικά η αγορά του συγκεκριμένου υγρού είναι χαμηλού κόστους, με το υγρό είναι διαθέσιμο είτε σε μορφή που αναμιγνύεται με νερό είτε έτοιμο για πλήρωση ως μπιτονάκι.
Tips για λύσεις έκτακτης ανάγκης
Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι να αποφεύγουμε τα υγρά που έχουν ως βάση τους την αμμωνία γιατί μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, για παράδειγμα στα λάστιχα του παρμπρίζ ξεραίνοντας τα.
Επίσης δεν βάζουμε ποτέ νερό απευθείας από τη βρύση, λόγω των αλάτων για τα οποία μιλήσαμε πιο πάνω. Χρησιμοποιούμε απεσταγμένο νερό, το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε ή απλά να συγκεντρώσουμε από την μονάδα κλιματισμού του σπιτιού μας!
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να προμηθευτούμε απεσταγμένο νερό τότε προσθέτουμε λευκό ξίδι (δεν μυρίζει έντονα όπως το παραδοσιακό), ενώ αν κινούμαστε σε συνθήκες όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες βάζουμε στο mix μπλε οινόπνευμα (πιο φτηνό) που κατεβάζει επίσης το σημείο πήξεως (περίπου μισό μπουκαλάκι).

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!