Γιατί κατεβαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Αργολίδα

Ο υπουργός θα δώσει το παρών στη Νέα Κίο

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, η Νέα Κίος Αργολίδας ετοιμάζεται να αποκτήσει ξανά μόνιμη αστυνομική παρουσία, με μια νέα υπηρεσία που αποτελούσε εδώ και χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στη Νέα Κίο. Την τελετή διοργανώνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών.
Πρόκειται για μια εξέλιξη με ιδιαίτερη σημασία για τη Νέα Κίο. Ο Αστυνομικός Σταθμός είχε κλείσει πριν από 18 χρόνια, αφήνοντας την περιοχή χωρίς σταθερή αστυνομική υπηρεσία, ενώ έχουν περάσει σχεδόν πέντε δεκαετίες από την εποχή που λειτουργούσε εκεί Αστυνομικό Τμήμα.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ζήτημα της ασφάλειας παρέμεινε σταθερά στην καθημερινή συζήτηση των κατοίκων. Περιστατικά που απασχόλησαν έντονα την περιοχή, αλλά και η τραγική απώλεια της Νάντιας, έκαναν ακόμη πιο έντονη την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστική και σταθερή αστυνόμευση.
Η δημιουργία της νέας υπηρεσίας είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την επίσκεψή του στη Νέα Κίο τον Νοέμβριο του 2024. Η ίδρυση του Τμήματος θεσμοθετήθηκε τελικά με το Προεδρικό Διάταγμα 7/2026, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 19 Φεβρουαρίου 2026 και όρισε ως έδρα του Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας τη Δημοτική Ενότητα Νέας Κίου.
Για την ιστορική κωμόπολη του Άργους, που διατηρεί ζωντανές τις ρίζες της Κίου της Μικράς Ασίας, τα εγκαίνια σηματοδοτούν το τέλος μιας πολύχρονης αναμονής. Οι περίπου 2.800 κάτοικοι περιμένουν πλέον να δουν στην πράξη τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας και την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στα εγκαίνια αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιστρέφοντας στη Νέα Κίο για μια υπόθεση που είχε ο ίδιος εξαγγείλει σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα.

Online χρήστες: 819

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet