ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ίσως και πριν τις εκλογές η επιστροφή τους στην Ελλάδα»

Ζήτημα χρόνου ίσως και λίγων μηνών πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορική εξέλιξη αν γίνει πραγματικότητα, μια εξέλιξη για την οποία πάλεψαν και μόχθησαν γενιές ιστορικών και αρχαιολόγων της πατρίδας μας.
Την αισιοδοξία του πως σύντομα τα Ελγίνεια μάρμαρα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα πάρουν τη θέση τους στο Μουσείο της Ακρόπολης εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ρότζερ Μίτσελ, διευθυντής ψηφιακής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου.
Πρόκειται για τον επικεφαλής της ομάδας, η οποία σχεδιάζει τα ψηφιακά αντίγραφα, τα οποία θα πάρουν τη θέση των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο μετά την επιστροφή των αυθεντικών μαρμάρων στην Ελλάδα.
«Το Βρετανικό Μουσείο δέχθηκε ότι μπορεί να γίνει συμφωνία συμβιβασμού που ανατρέπει πολιτική 200 χρόνων», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένω ότι σύντομα τα Γλυπτά ή ορισμένα από αυτά, ίσως και πριν τις εκλογές θα βρίσκονται στην Ελλάδα».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;