ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Φ. ΔΑΜΟΥΛΟΣ: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας


Μετά τον χθεσινό καταστροφικό παγετό που έπληξε τον νομό μας , με την θερμοκρασία να κατεβαίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω των -7ο C , οι αγρότες της Αργολίδας οδηγούνται σε πλήρη οικονομική καταστροφή.
Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο μέσον ενός συμπλέγματος αρνητικών γεγονότων, όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω ακρίβειας και ανατιμήσεων και ενός απαράδεκτου συστήματος ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα η αγροτική οικονομία να οδηγείται σε μαρασμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία του νομού μας αλλά και της χώρας γενικότερα .
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να προβεί σε λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Άμεσα πρέπει :
να προβεί σε αποζημίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να γίνουν οι εκτιμήσεις και προτείνουμε ως τρόπο αποζημίωσης τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων .
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα.
Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης της όποιας βλάβης έχουν υποστεί οι αγρότες από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των καλλιεργειών τους. .
Όλοι μαζί Συνεταιρισμοί , Βουλευτές , Περιφέρεια , Δήμοι και Επιμελητήριο, θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, ώστε γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες να πάρουν τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται .
Διότι χωρίς πρωτογενή τομέα η Αργολίδα οδηγείται πλέον σε μαρασμό .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Πένθος στον Δήμο Ναυπλιέων

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!