Δείτε τι συμβαίνει όταν σας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση

Πιθανόν δεν το γνωρίζατε

Μια από τις πιο αθώες κινήσεις που νομίζουμε ότι κάνουμε είναι όταν αφηνόμαστε στον καναπέ (ή και στην κρεβατοκάμαρα) ειναι ότι μας παίρνει ο ύπνος με ανοιχτή την τηλεόραση. Κι όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, κάτι αρνητικό γίνεται στον οργανισμό σας.

Κι αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η συνήθεια επιδρά αρνητικά στη διάθεσή μας κι ας μην το καταλαβαίνουμε. Πού οφείλεται αυτό; Στο φως που εκπέμπει η τηλεόραση. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σας.

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να κοιμάται στο σκοτάδι. Κάθε φορά που ανατέλλει ο ήλιος, οι υποδοχείς φωτός στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού, μας λένε να ξυπνήσουμε αναστέλλοντας την απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να κοιμόμαστε.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κοιμάστε μπροστά από μια φωτεινή οθόνη τηλεόρασης έχεις πολλές πιθανότητες να αποτρέψετε τον εαυτό σας απ’ το να κοιμηθεί βαθιά. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο την επόμενη φορά ξανασκέφτειτε το προτού σας πάρει ο ύπνος…!