Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΔΕΙΤΕ: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ – Οδηγίες για τους γονείς των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς

Τη Δευτέρα 11/01/2021, το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, στα Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, καθώς και στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του νομού Αργολίδας.

Οι μαθητές, μαθήτριες θα πρέπει έχουν μαζί τους συμπληρωμένο το έντυπο μετακίνησης που τους έχει δοθεί από τη σχολική τους μονάδα, ενώ αντίστοιχα οι συνοδοί τους θα πρέπει να αποστέλλουν με sms στο 13033, τον κωδικό 4 ή να έχουν μαζί τους το σχετικό έντυπο κατ΄εξαίρεσης μετακίνησης ( επιλογή Β4).

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν μαζί τους το έγγραφο που τους έχει χορηγήσει η υπηρεσία , καθώς και τη σχετική βεβαίωση της Δ/νσης της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση μετακίνησης με κοινό όχημα προς και από τον τόπο εργασίας τους. Αλλαγές που αφορούν σε χρήση διαφορετικής εισόδου, εξόδου , κλιμακωτής προσέλευσης και αποχώρησης και γενικότερα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του σχολείου , κοινοποιούνται στους γονείς-κηδεμόνες με mail ή με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος covid 19 σε μέλος οικογένειας του μαθητή, μαθήτριας, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του σχολείου και για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, κατά περίπτωση , προκειμένου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εάν κατά τη λειτουργία του σχολείου υπάρξει θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή , ακολουθούνται οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου σε ισχύ, για τις σχολικές μονάδες και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας του νομού Αργολίδας ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς και τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Σε συνέχεια των δράσεων εθελοντικής διενέργειας τεστ ανίχνευσης για covid 19, ανταποκρινόμενοι στα νέα αιτήματα και σε συνεργασία με τους Διευθυντές, Διευθύντριες των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς ότι κινητά κλιμάκια της ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα έξω από τις σχολικές μονάδες , σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

-Δευτέρα: Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου

-Τρίτη: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους-Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

-Τετάρτη: Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου- Νηπιαγωγείο Νέας Κίου

-Πέμπτη και Παρασκευή: Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Δήμου Άργους-Μυκηνών (θα υπάρξει επόμενη αναλυτική ανακοίνωση)

Για την ακριβή ώρα προσέλευσης του κλιμακίου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα ενημερώνονται από τις Διευθύνσεις των σχολείων .

Επισημαίνουμε ότι η διενέργεια τεστ είναι εθελοντική, αφορά σε ενήλικες και θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για την παροχή δωρεάν τεστ, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, την Επόπτρια ΚΟΜΥ Αργολίδας και το ιατρικό προσωπικό των κινητών κλιμακίων, που παρά το φόρτο εργασίας τους , στέκονται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευχαριστούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, μαθητριών μας, τους εκπαιδευτικούς , τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων για την προσπάθεια που κατέβαλαν , όλο αυτό το διάστημα αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και υπομονή και καλή επάνοδο στα σχολειά μας!

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Αργολίδας
Αικατερίνη Χρ. Δουράνου

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!