ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ: Η πρώτη ηλεκτρική Porsche “έσκασε μύτη” στο Ναύπλιο (Pics)

Μια Porsche Taycan το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινητο της εταιρείας βρέθηκε σήμερα στο Ναύπλιο όπου πραγματοποιήθηκε διαφημιστική φωτογράφηση και φυσικά τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών.

 
Το Ναύπλιο επιλέγει για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και για έναν ακόμα πρόσθετο λόγο καθώς η εταιρεία έχει εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης στο Ναύπλιο.
 
 
Οι φορτιστές τοποθετήθηκαν στον πολυχώρο Φουγάρο και ανήκουν στην Porsche, η οποία σε συνεργασία με την ΑΒΒ δημιούργησαν φορτιστές υψηλής ισχύος. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με στόχο τη δημιουργία υποδομών φόρτισης που θα χρησιμοποιηθούν από τα ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων εταιρειών.
 
 
Το όνομα Taycan σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ζωηρό νέο άλογο”, παραπέμποντας στην εικόνα που υπάρχει από το 1952 στο κέντρο του θυρεού της Porsche, δηλαδή στο άτι που καλπάζει.

 
Δύο μόνιμα συγχρονισμένοι κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνουν το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα σε αρκετά λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να πλαισιώσουν το επίπεδο συνεχούς ισχύος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το μοντέλο αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές γρήγορες επιταχύνσεις χωρίς απώλεια επιδόσεων, ενώ η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.
 

Ονόματα με πραγματικό νόημα

Στην Porsche, τα ονόματα των μοντέλων γενικά συνδέονται άμεσα με το εκάστοτε αυτοκίνητο και τα χαρακτηριστικά του: Το όνομα Boxster περιγράφει τον συνδυασμό του κινητήρα μπόξερ και του σχεδιασμού roadster. Η Cayenne υποδηλώνει ορμητικότητα, η Cayman είναι αιχμηρή και ευέλικτη, ενώ η Panamera προσφέρει περισσότερα από ένα συνηθισμένο Gran Turismo, γεγονός που της επέτρεψε να κερδίσει τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων Carrera Panamericana. Το όνομα Macan προέρχεται από την αντίστοιχη ινδονησιακή λέξη που σημαίνει τίγρης, υποδηλώνοντας έννοιες όπως η σβελτάδα, η ισχύς, η γοητεία και ο δυναμισμός.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr
Photos: Studio B&G

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!