Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΔΕΙΤΕ: Νυχτερινή αυτοψία Καμπόσου – Διολίτση στον Βιολογικό – Ξεκάθαρο ότι φταίνε τα χυμοποιεία για τη ρύπανση [Video]

Αυτοψία στον Βιολογικό έκαναν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ Πέτρος Διολίτσης. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες έκαναν αυτοψία στον Βιολογικό, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί, τώρα που τα χυμοποιεία δεν λειτουργούν.

Όπως θα δείτε και στο video -στο τέλος της ανάρτησης- το νερό που βγαίνει είναι καθαρό, καμία σχέση δηλαδή με τις εικόνες που αντικρύσαμε τις προηγούμενες ημέρες, όταν τα χυμοποιεία λειτουργούσαν σε φουλ ρυθμούς και ήταν η αιτία για τη σοβαρή ρύπανση που σημειώθηκε στον Αργολικό κόλπο.

ΔΕΙΤΕ:  Επιστολή στο AP: «Η πλατεία στο Άργος θυμίζει Σκόπια! Φτάνει το κιτς, δεν έχουν θέση οι κινεζουριές»

“Σε λύματα που εξέρχονται από τις βιομηχανίες και εισέρχονται στον Βιολογικό Άργους-Ναυπλίου, οι τιμές του COD φτάνουν και τα 7910mg/l όταν το όριο είναι 1500. Οι βιομηχανίες χυμοποιείας οφείλουν να έχουν βιολογικούς και να τους λειτουργούν” δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 26/2 ο Δήμαρχος κ. Καμπόσος, ενώ χθες το πρωί σε συνέντευξή του τόνισε ότι “η ΔΕΥΑΑΡΜ, έκανε ότι ορίζει ο νόμος για να σταματήσει την ρύπανση του Αργολικού κόλπου. Οι χυμοποιοί για να αποφύγουν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των βιολογικών τους, εκβιάζουν τον Δήμο μέσω των παραγωγών.”

Αντιστοίχως, αγώνα για να σταματήσει η ρύπανση στον Αργολικό κόλπο γίνεται και από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Διολίτση, ο οποίος έχει προειδοποιήσει τα χυμοποιεία που απορρίπτουν παράνομα τα λύματα τους, πως αν δεν σταματήσουν, θα ζητήσει εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση.

ΔΕΙΤΕ:  Αργολίδα: Επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων σε βουνό -Μια γυναίκα στο Νοσοκομείο...
ΔΕΙΤΕ:  Καταγγελία: «Στις Λίμνες μείναμε όλη μέρα χωρίς ρεύμα... Μας δουλεύει ο ΔΕΔΔΗΕ;»

Δείτε παρακάτω την αυτοψία που έγινε στον Βιολογικό χθες το βράδυ:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!