ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δεν το είχε προβλέψει κανείς: Με αυτό τον καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά φέτος

Ο καιρός… τρελάθηκε τελείως!

Μπορεί να πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και να διανύουμε ήδη τον πρώτο μήνα του χειμώνα, όμως φαίνεται πως ο καιρός μας… δουλεύει!
Την παραμονή αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός αναμένεται να είναι εξαιρετικά ήπιος με τον υδράργυρο να είναι πολύ ψηλά για την εποχή.
Ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Αρναούτογλου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τον προγνωστικό χάρτη από το αμερικανικό μοντέλο GFS με τις θερμοκρασίες μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου. Αυτό που φαίνεται είναι ότι στην περιοχή μας ο υδράργυρος θα είναι πολύ ψηλά για την εποχή.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του από την Τετάρτη (21/12) θα ξεκινήσουν να υποχωρούν οι ψυχρές μάζες που επηρεάζουν τη χώρα μας. Έτσι, το σκηνικό θα γίνει πολύ πιο ζεστό σε σχέση με τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας που διανύουμε (Δευτέρα και Τρίτη), ενώ όσο πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα τόσο πιο «μαλακός» θα γίνεται ο καιρός.
Αυτή η «θερμή γλώσσα» θα φτάσει να επηρεάζει την Ελλάδα, ανεβάζοντας αρκετά τον υδράργυρο από τον μέσο όρο για την περίοδο που διανύουμε. Έτσι, ο καιρός παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Ο υδράργυρος τα Χριστούγεννα θα είναι ανεβασμένος για την εποχή, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα να παραμείνει ήπιος και μαλακός ο καιρός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ ένα 40% δίνει αλλαγή. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.
Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!