ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δες εδώ τι έτρωγε ο Μέγας Αλέξανδρος και ήταν αήττητος!

Το μυστικό της διατροφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι τόσο μυστικό όσο φαντάζεστε

Οι ηγετικές του ικανότητες είναι γνωστές στα πέρατα του κόσμου, αφού οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.
Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς στην ιστορία, και κατά την περίοδο των 13 ετών της βασιλείας του (336 – 323 π.Χ.) κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας, και χωρίς να έχει ηττηθεί σε μάχη που ο ίδιος συμμετείχε. Οι Αλεξανδρινοί χρόνοι αποτελούν το τέλος της κλασσικής αρχαιότητας και την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής.

Ποιο ήταν λοιπόν το μυστικό της διατροφής του; Ιπποφαές.
Το Ιπποφαές είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Οι πρώτες αναφορές εμφανίζονται τον 4ο αιώνα π.Χ. σε κείμενα του Θεόφραστου αλλά και του Διοσκουρίδη, πατέρα της Φαρμακολογίας.
Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το Ιπποφαές αποτελούσε μέρος της διατροφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των στρατιωτών του, οι οποίοι είχαν παρατηρήσει ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν, τρώγοντας τα φύλλα του φυτού. Άλλωστε, από εκεί προέρχεται και το όνομά του, αφού οι λέξεις ίππος και φάος σημαίνουν λαμπερό άλογο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία με την εξημέρωση του αγαπημένου αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βουκεφάλα, όπως και την ιδιαίτερη αγάπη του για την ιππασία. Εξάλλου, η μυώδης διάπλαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι γνωστή και έχει αποτυπωθεί σε όλα τα αγάλματα που τον απεικονίζουν.
Το Ιπποφαές, μετά από αυτή την ανακάλυψη έγινε το απαραίτητο τονωτικό των πολεμιστών σε κάθε εκστρατεία, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη. 

ΔΕΙΤΕ:  Οι τυχεροί της υπόθεσης: Τα χαρακτηριστικά σημάδια όσων δύσκολα θα κολλήσουν ξανά κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ:  Η σφυρίδα, ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος & το διαζύγιο

Το εύρος της επιρροής του κατατάσσει τον Μέγα Αλέξανδρο μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών, μαζί με το δάσκαλό του Αριστοτέλη και αυτό οφείλεται σίγουρα και στη διατροφή του.
Πηγή

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!