Ο κόσμος απαντάει ποια είναι προβκλήματα που τον απασχολούν και ποια είναι η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών
Μειωμένη σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις παρουσίασε η MRB τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως έδειξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN βρίσκεται στις 6,1 μονάδες.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, μεταξύ 1.000 ψηφοφόρων.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 29,1, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3%, Έλληνες 2,6%, Πατριωτική Ένωση 1,2%, άλλο κόμμα 2,1%, αδιευκρίνιστη ψήφος 18%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,2% και ο κανένας 25,7%, ενώ το υπόλοιπο 7% αφορά το «άλλος» ή ΔΞ/ΔΑ.
Τι προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες
Για το ποιο είναι το βασικότερο θέμα που σας απασχολεί, οι ψηφοφόροι απάντησαν:
-
Ακρίβεια 51,9%
-
Υπόθεση Πάτση 11%
-
Ανεργία 10,3%
-
Ελληνοτουρκικά 7,6%
-
Πόλεμος στην Ουκρανία 7,3%
-
Εγκληματικότητα 6,8%
-
Μεταναστευτικό 3,4%
-
Κορωνοϊός 1,5%
-
ΔΞ/ΔΑ 0,3%