ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Δυναμικό παρών στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2023 από το ΚΕΘΕΑ

Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2023 το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) εντατικοποιούν τη συνεργασία τους, με στόχο να αναδείξουν τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού και τη σύνδεσή του με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.
Η φετινή παρουσία στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και η αγωνιστική συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ στη διοργάνωση είναι διευρυμένη με την παρουσία 3 προγραμμάτων απεξάρτησης, ενώ ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ θα μιλήσουν στην ανοικτή εσπερίδα που διοργανώνεται με θέμα «Αθλητισμός και απεξάρτηση».
Συμμετοχή στους αγώνες 5 και 2,5 χλμ. / Κυριακή 5 Μαρτίου
Περισσότερο από 50 άτομα, μέλη αλλά και εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, θα λάβουν μέρος στους αγώνες 5 και 2,5 χλμ. της φετινής διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες προέρχονται από το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-OΞΥΓΟΝΟ, αλλά και από τα προγράμματα της Αττικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Η συμμετοχή τους στους αγώνες αποτελεί την κατάληξη συστηματικής προετοιμασίας κατά το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο μιας απεξαρτητικής προσέγγισης που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως συμπληρωματικό εργαλείο θεραπείας.
Επιπλέον, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους εθελοντές που θα υποστηρίξουν εθελοντικά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου.
Εσπερίδα «Αθλητισμός και απεξάρτηση» / Σάββατο 4 Μαρτίου, 18.30΄, Βουλευτικό.
Τρεις ειδικοί επιστήμονες από το ΚΕΘΕΑ με σημαντική ερευνητική και κλινική εμπειρία από τον χώρο της απεξάρτησης αλλά και από την αξιοποίηση του αθλητισμού στο πλαίσιό της θα μιλήσουν αναλυτικά για τη σχέση του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
18.30-18.45
Άνοιγμα εσπερίδας-Χαιρετισμοί
18.45-19.00
Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση. Παρουσίαση υπηρεσιών Δικτύου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ Πελοποννήσου. Γιώργος Παπαμακάριος, ΜSc, Aν/τής Yπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ.
19.00-19.30
Ο πολυδιάστατος ρόλος του αθλητισμού στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Φώτης Παναγιωτούνης, PhD, Τμήμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών ΚΕΘΕΑ
19.30-19.45
«ΔΙΑ-Βαίνω» την απεξάρτηση μέσω του αθλητισμού. Ειρήνη Υφαντή, M.Ed., Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
19.45-20.00
Ανοιχτή συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;