ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Δ. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ και το 4ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων για τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στο εκκλησάκι το οποίο έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Ναυπλίου τοποθετήθηκε ενημερωτική πινακίδα με εφαρμογή QR Code στα ελληνικά και μεταφρασμένη στα αγγλικά όπου παρουσιάζεται εκτενώς η μακρά ιστορία της εκκλησίας και ο συνεκτικός δεσμός με τον μεγάλο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Η πρωτότυπη ιδέα για την δημιουργία μιας τέτοιας δράσης ανήκει στο μαθητή της ΣΤ τάξης του 4ου δημοτικού Γεώργιο Καχριμάνη που μαζί με τους συμμαθητές και την βοήθεια και την υποστήριξη των δασκάλων τους συνέταξαν ένα περιεκτικό κείμενο της ιστορίας της εκκλησίας και υλοποίησαν μια έξυπνη εφαρμογή για χρήση που με τρόπο άμεσο και διαδραστικό θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων την ιστορική μνήμη της πόλης του Ναυπλίου.
Ως Δημοτική Αρχή θα παραμείνουμε υποστηρικτές και συμμέτοχοι παρόμοιων δράσεων με κύριο μέλημα την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:
«Είμαστε ευλογημένοι ως πολίτες της πόλης του Ναυπλίου και του Δήμου Ναυπλιέων γιατί ζούμε μέσα στην ιστορία. Έχουμε την τιμή να πατάμε τα ίδια χώματα με ήρωες της Ελλάδος. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί την ιστορία του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που εργάστηκαν, στους δασκάλους και στους γονείς που συνέδραμαν να αναδείξουν αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα. Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος γιατί τέτοιες προσπάθειες από την νέα γενιά δείχνουν πόσο εκτιμούν την Ελλάδα, τους ήρωες της και την ιστορία της».
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;