ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δ. Κωστούρος: Ζούμε σε έναν τόπο που κάθε γωνιά του μαρτυρεί πολιτισμό και ιστορία


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με αφορμή την ορισθείσα από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σήμερα 18 Απριλίου, δήλωσε:
«Η 18η Απριλίου έχει οριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Έχουμε το προνόμιο και την τιμή να ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο που κάθε γωνιά του μαρτυρεί πολιτισμό και ιστορία. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε και να προβάλλουμε το σύγχρονο πολιτιστικό αποτύπωμα του Ναυπλίου μέσα από την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των έργων τέχνης, των αρχιτεκτονικών κτιρίων, του άυλου πολιτιστικού πλούτου μας, των εθίμων και των προφορικών παραδόσεων.
Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί διαχρονική και πολύτιμη περιουσία μας ενώ παραμένει οδηγός, η εσωτερική μας δύναμη, η υπερηφάνεια μας. Είναι ένα κεφάλαιο που οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε και να το αξιοποιήσουμε με σεβασμό έχοντας γνώση της ιστορίας με σκοπό την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.
Ως Δήμος Ναυπλιέων έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να την παραδώσουμε στις νεότερες γενιές που ακολουθούν.
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε την ευθύνη να προστατέψουμε τα μνημεία μας, να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμά μας ως αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας».

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!