ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Είναι ο υπολογιστής σας αργός; Ιδού τέσσερις λύσεις για να τον κάνετε πιο γρήγορο!

Οι υπολογιστές μας, όπως όλα τα μηχανήματα, αργά ή γρήγορα «γερνάνε» και από εκεί που ήταν υπερταχείς όταν τους αγοράσαμε,

συν τω χρόνω γίνονται όλο και πιο αργοί και, κατά το κοινώς λεγόμενο, «σέρνονται»: αργούν να φορτώσουν προγράμματα και εφαρμογές, αργούν να ανταποκριθούν σε εντολές, αργούν γενικώς…

Μια λύση, όταν η κατάσταση γίνει αφόρητη, είναι να αγοράσουμε καινούργιο υπολογιστή. Ωστόσο, επειδή δη, δει, χρημάτων, πριν αποφασίσουμε να πληρώσουμε για νέο μηχάνημα, ίσως θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να επιταχύνουμε αυτό που ήδη διαθέτουμε.

Ειδικοί τεχνικοί, λοιπόν, προτείνουν τις εξής λύσεις αν ο υπολογιστής μας γίνει πολύ αργός:

1. Ελέγχουμε τα προγράμματα στην έναρξη: όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή, εκτός από το λειτουργικό σύστημα, αρχίζουν να «τρέχουν» και διάφορα άλλα προγράμματα, τα οποία είναι συντονισμένα να το κάνουν αυτό. Πολλά είναι χρήσιμα, ωστόσο, άλλα είναι εντελώς άχρηστο να ανοίγουν με την έναρξη λειτουργίας του υπολογιστή και μας τρώνε χρόνο και μνήμη. Μια πρώτη λύση, λοιπόν, είναι να πάμε στις ρυθμίσεις και να τα μπλοκάρουμε από το να ενεργοποιούνται όταν ανοίγουμε τον υπολογιστή. Επίσης, καλό είναι κάθε τόσο να πετάμε και προγράμματα που δεν χρησιμοποιούμε για πολύ καιρό.

2. Φροντίζουμε την υγεία της μηχανής: κακόβουλο λογισμικό, δούρειοι ίπποι και δεκάδες άλλοι ψηφιακοί ιοί απειλούν διαρκώς την υγεία της μηχανής μας, καθιστώντας την εγκατάσταση ενός αντι-ιικού προγράμματος εκ των ων ουκ άνευ. Υπάρχουν πολλά που είναι δωρεάν, ωστόσο, αν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πληρώσουμε για κάποιο.

3. Update, update, update: οι εφαρμογές μας κάθε τόσο ανανεώνονται, ώστε να είναι πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς. Αν ο υπολογιστής μας δεν το κάνει αυτόματα, φροντίζουμε κάθε τόσο να ελέγχουμε ώστε να έχουμε στο μηχάνημά μας την πιο σύγχρονη έκδοση των εφαρμογών μας.

4. Κάνουμε γενική καθαριότητα στον σκληρό δίσκο: θυμάστε που κάθε τόσο εγκαθιστούσατε και απεγκαθιστούσατε εφαρμογές; Που κατεβάζατε ταινίες και μουσική και μετά την πετούσατε; Όλα αυτά προκαλούν διάφορα προβλήματα στον σκληρό σας δίσκο, οπότε κατ’ αρχάς πρέπει να τον καθαρίζετε τακτικά από άχρηστα προγράμματα και αρχεία και πού και πού να κάνετε και καμία ανασυγκρότηση.

Πηγή: topontiki.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;