ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εκδικάστηκε η ένσταση Μαργέτα για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ερμιονίδας

Εκδίκαση ένστασης για τις δημοτικές εκλογές

Το πρωί της Τρίτης, 16 Ιανουαρίου 2024, στο Εκλογοδικείο Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της ένστασης του Γιάννη Μαργέτα κατά των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Ερμιονίδας.
Η εκδίκαση είχε αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Η πλευρά Μαργέτα υποστηρίζει ότι 93 ψηφοδέλτια βρέθηκαν με κύκλο στην περιοχή του σταυρού και ζητούν την ακύρωση τους, ενώ αμφισβητούν επιπλέον την έγκυρότητα άλλων 37 ψηφοδελτίων για διάφορους λόγους.
Η διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου ήταν μόλις 54 ψήφοι υπέρ του αντίπαλου υποψηφίου, κ. Γεωργόπουλου, γεγονός που καθιστά την εξέταση της ένστασης ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η απόφαση του εκλογοδικείου αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου 20 ημέρες. Την ημέρα της εκδίκασης, στο δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου παρέστησαν αρκετά μέλη και φίλοι των παρατάξεων «Δυνατή Ερμιονίδα» και «Ερμιονίδα – Βήμα στο αύριο», δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον και τη σημασία που δίνουν στην έκβαση της υπόθεσης.
Η υπόθεση αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της Ερμιονίδας όσο και ευρύτερα, καθώς εγείρει θέματα διαφάνειας στις τοπικές εκλογές. Η εκδίκαση της ένστασης και η αναμενόμενη απόφαση θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Ερμιονίδας και να επηρεάσουν τις τοπικές διαδικασίες και το μέλλον της περιοχής.
ΔΕΙΤΕ:  Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το σπάσιμο των γραφείων της ΝΔ στο Ναύπλιο

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!