Ελλιπέστατο το έργο Γεωργόπουλου – Φλωρή στο λιμάνι της Κοιλάδας
Τελευταία ενημέρωση:
14/05/2022
Τελευταία ενημέρωση:
14/05/2022
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιπολίτευσης αναφέρει:
Ξεκινάμε από σήμερα μια σειρά άρθρων, σχετικά με την κατάσταση στα Λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας, αρχίζοντας από την Κοιλάδα ( τόπο διαμονής του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Φλωρή), την οποία επισκεφτήκαμε χθες, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Ελένη να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα που τους απασχολούν.
Αφορμή στάθηκε η απάντηση του κ. Μανώλη Φλωρή, στην επιστολή μας, σχετικά με την εικόνα των Λιμανιών στο Δήμο μας, η οποία ανέδειξε το ελλιπέστατο έργο της δημοτικής αρχής του κ. Γεωργόπουλου, καθώς και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.
Σημειώνεται ότι την απάντησή του, αντί να την στείλει σε εμάς, προτίμησε να την στείλει στα ενημερωτικά site, υποβαθμίζοντας τον θεσμικό ρόλο μας ως αντιπολίτευση.
Εμείς, ως δημοτικοί σύμβουλοι, αποστείλαμε την επιστολή χωρίς να δώσουμε μεγάλη ένταση στα γραφόμενά μας, αφού κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και εμείς προσωπικά, έχουμε διαπιστώσει ότι στη χερσαία ζώνη των Λιμανιών έχει δημιουργηθεί μια εικόνα η οποία χρειάζεται αποκατάσταση, ενόψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου, όπου χιλιάδες τουριστών θα επισκεφτούν την περιοχή μας και τονίσαμε ότι απαιτείται η άμεση παρέμβασή των αρμοδίων για την διόρθωση της κατάστασης.
Όμως η συνεχιζόμενη υπεροπτική στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που οξύνει τα πράγματα και μιλά για λαϊκισμό και μικροπολιτική εκ μέρους μας, ναρκοθετεί από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.
Θα έπρεπε ο κ. Φλωρής να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρεμβάσεις μας και να μας ευχαριστήσει τουλάχιστον για το ενδιαφέρον μας, ώστε να διορθώσουμε την εικόνα στα Λιμάνια μας, προς όφελος του Δήμου Ερμιονίδας.
Στα 3 χρόνια λοιπόν της σημερινής Δημοτικής Αρχής τι έγινε στο Λιμάνι της Κοιλάδας; Στο Λιμάνι που δέχεται σχεδόν όλη την πίεση από την φορτοεκφορτωτική δραστηριότητα;
Από την απάντηση του κ. Φλωρή αποδεικνύεται ότι εκτός από τα 13 παγκάκια, εκ των οποίων τα 9 είναι χορηγία της AVRAMAR (ΣΕΛΟΝΤΑ), και την τοποθέτηση 4 τρίφωτων φωτιστικών ιστών, δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα άλλο!!!
Θεωρούμε λοιπόν ότι το έργο των κ. Γεωργόπουλου και Φλωρή είναι ελλιπές. Γιατί δεν μπορείς να λες έργο την διαχείριση της καθημερινότητας που είναι μέσα στις υποχρεώσεις σου, όπως η καθαριότητα της χερσαίας ζώνης, το βάψιμο των ιστών και τον καθαρισμό των χόρτων, ενώ έχεις αδρανήσει για όλα τα άλλα!!
Παρακάτω ακολουθούν οι διαπιστώσεις μας από όσα είδαμε στην Κοιλάδα:
1) Πολύ άσχημη εικόνα για τα 8 pillars, που τοποθετήθηκαν το 2014 και 8 χρόνια από τότε η κατάστασή τους είναι άθλια!! Η απάντηση του κ. Φλωρή ότι είναι φυσικό να παθαίνουν βλάβες τα Pillars, όπως όλα τα μηχανήματα, είναι αβάσιμη δικαιολογία. Όμως οι παρακάτω εικόνες εγκατάλειψης και παρανομίας, ακριβώς απέναντι από το μοναδικό Σπήλαιο Φράγχθι, αναδεικνύουν την αδιαφορία των διοικούντων το Λιμενικό Ταμείο. Τα περισσότερα είναι παρατημένα και ανενεργά. Και ρωτάμε είναι φυσιολογικές βλάβες αυτές για τα pillars; Πως εξηγείται αυτή η δραματική κατάσταση με σπασμένες παροχές στα μηχανήματα και χρήση νερού απευθείας από το δίκτυο;
2) Απαιτείται άμεση επισκευή του μώλου στο βόρειο τμήμα του Λιμανιού, ο οποίος έχει υποστεί καθίζηση και φθορές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος:
3) Απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη είναι και η κατάσταση στα σκαλάκια, που εξυπηρετούν τους τουρίστες ή τους βαρκάρηδες για να ανεβαίνουν στο λιμάνι. Ένα προστατευτικό κάγκελο, η επισκευή τους και η τοποθέτηση μικρού φωτισμού κρίνεται επιβεβλημένη για την ασφάλεια όλων:
4) Πολύ άσχημη και επικίνδυνη για τους πολίτες είναι η κατάσταση του παραλιακού πεζοδρομίου. Γράφει ο κ. Φλωρής πως βρίσκεται στην διαδικασία εκπόνησης μεγάλη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την χερσαία ζώνη Λιμένα Κοιλάδας. Δηλαδή στο τέλος της θητείας!!. Γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα είναι το ζητούμενο:
5) Οι μη λειτουργικές και ανενεργές ράμπες για τους ΑΜΕΑ, δυσχεραίνουν τη προσβασιμότητά τους στο Λιμάνι:
6) Απαιτείται άμεση απομάκρυνση του ανενεργού καρτοτηλέφωνου:
7) Στην κεντρική προβλήτα του Λιμανιού, απαιτείται να μπει διαχωριστικό πλαίσιο μεταξύ της ζώνης των τουριστικών σκαφών και της ζώνης φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, χρήσης των σκαφών από τα ιχθυοτροφεία και της εναπόθεσης των επαγγελματικών διχτυών για ασφαλέστερη χρήση του από όλους: