ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά»: Συναυλία στο Ναύπλιο

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 & ώρα 19:00 στο Βουλευτικό

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στη συναυλία «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 & ώρα 19:00 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό).
Πρόκειται για μια συναυλία αφιερωμένη στο έπος του ’40 και στα τραγούδια της αξέχαστης τραγουδίστριας της Νίκης, Σοφίας Βέμπο, που έγραψαν ιστορία.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας γίνεται χρήση οπτικοαουστικού υλικού με ντοκουμέντα της εποχής για την παρουσίαση των τραγουδιών, τα οποία στο σύνολό τους συνιστούν την ιστορική επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου, από την κήρυξη έως τη λήξη του.
Ειδικότερα, θα αποδοθούν αξέχαστες επιτυχίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, αλλά και των νεότερων συνθετών Μάριου Τόκα, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάνου Λοΐζου κ.ά με θέμα τα ζοφερά χρόνια της κατοχής.

Ο κόσμος θα τραγουδήσει μαζί με τους καλλιτέχνες τον παιάνα Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, το Κορόιδο Μουσολίνι, τον Ντούτσε, τον Έφεδρο ανθυπολοχαγό από το έργο Αλβανία των Κατσαρού-Πυθαγόρα, τον Μικρό Ήρωα, το Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου και άλλα κλασικά – διαχρονικά τραγούδια.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας και την ερμηνεία των τραγουδιών υπογράφουν οι τραγουδιστές Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης και οι διακεκριμένοι μουσικοί που απαρτίζουν την ελαφρά ορχήστρα τους.
Η παρουσία σας θα τιμήσει την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και θα ενδυναμώσει τις δραστηριότητες των συνδιοργανωτών για την προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Κωστούρος
Η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ
Ράλλη Μαρία
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;