Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ενίσχυση ενόπλων δυνάμεων: 12.000 νέες θέσεις οπλιτών – Σε ποιες ειδικότητες – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Πρόσληψη πάνω από 12.000 οπλιτών αναμένεται να ανακοινώσει, η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να το πράξει από το βήμα της ΔΕΘ, η οποία φέτος εξαιτίας του COVID-19 διεξάγεται υπό ειδικές συνθήκες.

Οι προσλήψεις των ΟΒΑ

Ήδη μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί 1.400 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης. Επιπλέον, αναμένονται άλλοι 600, ολοκληρώνοντας έτσι το σύνολο των προσλήψεων με βάση την προκήρυξη του υπουργείου Εθνικής άμυνας. Η θητεία τους έχει χρονική διάρκεια 6 έτη, με δυνατότητα επέκτασης στο βαθμό που επιτρέπει και ο προϋπολογισμός.

ΔΕΙΤΕ:  Το ξέρατε; Έτσι έγινε πρωτεύουσα η Αθήνα! Η ιστορική κόντρα με το Ναύπλιο

Οι υπόλοιπες χιλιάδες προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη των 12.000 ανδρών και γυναικών θα γίνει σε βάθος δεκαετίας. Αυτό, η σταδιακή πρόσληψη των οπλιτών δεν θα προκαλέσει και προβλήματα στη λήξη της θητείας τους. Η απόλυση, όπως και η πρόσληψη πρόκειται να γίνει σταδιακά. Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος γνωρίζει άριστα ότι αν η διαθεσιμότητα του βρισκόταν στα επίπεδα του 2010 θα είχε ακόμη περισσότερες δυνατότητες στον επιτελικό σχεδιασμό που κάνει στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ:  Αυτή η παραλία είναι το επτασφράγιστο εξωτικό μυστικό της Αργολίδας -Πώς να πάτε! (Vid)

Έτσι, στην συνάντηση του με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη εξασφάλισε την πίστωση για 17.000 προσλήψεις αξιωματικών όλων των ειδικοτήτων για την προσεχή πενταετία. Πρόκειται για Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και Οπλίτες Βραχύβιας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Μετά το πέρας της θητείας τους μπορούν να παραμείνουν επί έξι χρόνια συνολικά (3+3) στο Στρατό και αργότερα να μονιμοποιηθούν. Επίσης, η ενίσχυση αφορά και τους αξιωματικούς των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Εθνικής Άμυνας κ.α).

ΔΕΙΤΕ:  Ένας απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μια ανάσα από την Αργολίδα (Vid)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!