ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ενημέρωση για τα νέα μέτρα από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρανιδίου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Βιοτεχνικου & Επαγγελματικου Συλλόγου Κρανιδίου,

στέλνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης σε όλους τους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις της Πόλης μας γι’ αυτή τη συγκυρία την οποία βιώνουμε.

Αναγνωρίζουμε ότι προτεραιότητα πάνω απ’ όλα έχει η υγεία! Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Αυτή τη φορά τα πράγματα όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ακόμα πιο δύσκολα και ο καθένας από τη δική του πλευρά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης υποχρεούται να προφυλάξει , τον εαυτό του , τους δικούς του ανθρώπους , τους συγγενείς του, τους φίλους του τους πελάτες του και εν γένει όλη τη κοινωνία.

Στόχος μας είναι η σωστή λειτουργία των καταστημάτων έτσι ώστε να κάνουμε τις αγορές μας με τον πιο ασφαλή τρόπο, για να βγούμε αλώβητοι από αυτό. Πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας όλων , καταστηματαρχών και πελατών και στη προσωπική ευθύνη του καθενός για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ:  Συνέλαβε πολύ κόσμο η Αστυνομία στην Αργολίδα

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Κρανιδίου, αγοράζουμε μόνο από αυτά , είμαστε ζωντανοί και περιμένουμε την στήριξη όλων ακόμα και με αυτόν τον τρόπο ( click away ) , ο οποίος θεωρούμε ότι είναι μία συμπληρωματική μέθοδος που δεν αντικαθιστά την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς στην πιο κρίσιμη για τους εμπόρους περίοδο με ίσως τον μεγαλύτερο τζίρο του έτους .

Έτσι λοιπόν βάσει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης

• Διατηρείται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

• Ανοίγουν τα κομμωτήρια, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΔΕΙΤΕ:  Ναύπλιο: Τον έπιασαν με πρέζα και τον «τράβηξαν» στο Τμήμα

• Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

• Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και η αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

• Για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

• Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το ‘’click away’’ νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους.

ΔΕΙΤΕ:  Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή στον Δήμο Άργους Μυκηνών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

• Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

• Σημειώνουμε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

• Απαγορεύονται πελάτες μέσα στο κατάστημα. Το πρόστιμο κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο.

Λειτουργούμε μόνο με click away!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!