ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εντοπίστηκαν στον Ήλιο άγνωστα μυστηριώδη κύματα


Ερευνητές του Κέντρου Διαστημικής Επιστήμης που έχει ιδρύσει το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άμπου Ντάμπι ανέλυσαν παρατηρήσεις στον Ήλιο και δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το μητρικό μας άστρο τα τελευταία 25 έτη και εντόπισαν την ύπαρξη ενός άγνωστου μέχρι σήμερα τύπο ακουστικών κυμάτων υψηλής συχνότητας τα οποία έχουν παράξενη συμπεριφορά και η ύπαρξη τους έχει προκαλέσει έκπληξη και προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα η οποία καλείται τώρα να βρει απαντήσεις.
Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Astronomy» οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτά τα κύματα που ονομάστηκαν υψηλής συχνότητας ανάστροφα κύματα (HRF) κινούνται αντίθετα στην φορά περιστροφής του Ήλιου και με ταχύτητες υψηλότερες από αυτές που η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι μπορεί να κινούνται τέτοιου είδους κύματα. Πιο συγκεκριμένα τα HRF κινούνται με ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή που έχουν τα άλλα είδη ακουστικών κυμάτων στον Ήλιο.
Οι απευθείας παρατηρήσεις στο εσωτερικό του Ήλιου δεν μπορούν να γίνουν με τα συμβατικά τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν οι επιστήμονες και βασίζονται στον εντοπισμό και μελέτη των ιχνών διαφόρων ειδών κυμάτων που υπάρχουν στην επιφάνεια του μητρικού μας άστρου.
Η ανακάλυψη και μελέτη αυτών των άγνωστων μέχρι σήμερα κυμάτων μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην κατανόηση των μηχανισμών όχι μόνο του Ήλιου αλλά και των άστρων γενικότερα. Οι ερευνητές εικάζουν ότι σύνθετες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα HRF στα άλλα κύματα και τη βαρύτητα είναι αυτές που προσδίδουν στα κύματα HRF την τρομερή ταχύτητα με την οποία κινούνται. Η γενεσιουργός αιτία των κυμάτων HRF παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Η κατανόηση της δυναμικής που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του Ήλιου κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την μελέτη των κυμάτων του θα βοηθήσει με την σειρά της στην επίδραση που έχει το άστρο μας στη Γη και τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Η μελέτη των ακουστικών κυμάτων γίνεται από τον τομέα της ηλιοσεισμολογίας που είναι ένας τομέας παρόμοιος με την μελέτη των κυμάτων στο εσωτερικό της Γης με στόχο την πρόβλεψη σεισμών. Τα ακουστικά κύματα στον Ήλιο μπορούν να αποκαλύψουν μια σειρά από δεδομένα για τους μηχανισμούς και τις δυναμικές του.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!