Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΕΝΦΙΑ: Πότε «ανεβαίνουν» στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά – Τι αλλάζει

ΕΝΦΙΑ: Το αργότερο έως τις 30 Απριλίου θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

Ο φόρος φέτος θα πληρωθεί σε 10 δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Μαΐου. Για 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ο φόρος θα είναι μειωμένος, για 900.000 θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ 350.000 ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν μικρές ή και διπλάσιες αυξήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται σε νησιωτικές περιοχές που εντάχθηκαν σε σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπου η τιμή ζώνης σχεδόν διπλασιάστηκε.
Το ύψος του φόρου που έχει βεβαιωθεί είναι 2.23 δισ. ενώ στο ΥΠΟΙΚ επικρατεί προβληματισμός για την εισπραξιμότητα, δεδομένου ότι τα νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια.
ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει
Νέα κλίμακα βασικού φόρου: Από τη νέα κλίμακα προκύπτει ότι ο φόρος ανά τετραγωνικό είναι μειωμένος για όλα τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως και 4.000 ευρώ το μέτρο. Ο φόρος αυξάνεται μόνο για τις περιοχές με τιμή ζώνης από 4.500 ευρώ έως 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έναντι 11,3 ευρώ έως τώρα. Για τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και άνω διαμορφώνεται σε 16,20 ευρώ έναντι 13 ευρώ έως τώρα.
Νέοι εκπτωτικοί συντελεστές: Οι εκπτωτικοί συντελεστές εφαρμόζονται ανάλογα το ύψος της περιουσίας, ενώ καταργούνται για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
Πρόσθετος φόρος: Για όσα ακίνητα έχουν αξίας άνω των 400.000 ευρώ επιβάλλεται ένας νέος φόρος ανά ακίνητο, που υπολογίζεται με συντελεστή από 0,2% έως και 1%.
Προσαύξηση φόρου: Για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ ο συνολικός φόρος προσαυξάνεται έως και 20% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.
Συντελεστές οικοπέδου: Μειώνονται έως και 80% οι συντελεστές του βασικού φόρου οικοπέδων.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Ερμιόνη: Το στεργιανό «νησί» της Αργολίδας που κλέβει τις εντυπώσεις

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!