ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέοι δικαιούχοι παίρνουν voucher

Νέοι δικαιούχοι για το Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή είναι 70.000 πολίτες που έκαναν αίτηση. 

Ενώ μένουν λιγότερο από 20 ημέρες έχουν ακόμη μπροστά τους οι καταναλωτές για να εξαργυρώσουν τα voucher για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων κατά 70.000.
Με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό θα ενταχθούν από τους επιλαχόντες άλλοι 70.000 δικαιούχοι, με τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να φτάνει τους 220.000, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Παράλληλα διερευνάται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία η εξεύρεση πόρων προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα για το οποίο έδειξαν ενδιαφέρον κάνοντας αίτηση 879.000 νοικοκυριά.
Οι προθεσμίες για αγορά και ανακύκλωση
Η προθεσμία για την αγορά κλιματιστικού, ψυγείου και καταψύκτη, των συσκευών που επιδοτούνται έως και 45% για την αντικατάστασή τους μέσω του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή για αγορές μέσα από τα φυσικά καταστήματα απομένουν στην πραγματικότητα 15 εργάσιμες ημέρες ενώ για αγορές μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος οι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν στην εξαργύρωση έως και τις 23:59 της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου όπου με βάση το πρόγραμμα μετά την εκπνοή της ημερομηνίας αυτής το voucher ακυρώνεται.
Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η παράδοση των παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση στους εμπόρους πρέπει να έχει γίνει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πόσες επιταγές έχουν εξαργυρωθεί
Με βάση τα τελευταία στοιχεία έως και τις 28 Αυγούστου 2022 η εικόνα για την πρόοδο τους προγράμματος έχει ως εξής:
Για τα κλιματιστικά: Έχουν εκδοθεί 102.346 επιταγές, είναι διαθέσιμες προς χρήση 74.526 και έχουν δεσμευτεί ή εξαργυρωθεί από εμπορικές επιχειρήσεις 27.820.
Έχουν παραδοθεί 6.544 συσκευές για ανακύκλωση προς τον έμπορο, 1.461 συσκευές έχουν παραδοθεί στον επίσημο φορέα ανακύκλωσης ενώ για 2.548 συσκευές έχει επιβεβαιωθεί η παράδοση από τον φορέα πιστοποίησης και πληρωμής.
Για τα ψυγεία: Έχουν εκδοθεί 85.423 επιταγές, είναι διαθέσιμες προς χρήση 51.749 και έχουν δεσμευτεί ή εξαργυρωθεί από εμπορικές επιχειρήσεις 33.674. Έχουν παραδοθεί 5.632 συσκευές για ανακύκλωση προς τον έμπορο, 3.056 συσκευές έχουν παραδοθεί στον επίσημο φορέα ανακύκλωσης ενώ για 5.505 συσκευές έχει επιβεβαιωθεί η παράδοση από τον φορέα πιστοποίησης και πληρωμής.
Για τους καταψύκτες: Έχουν εκδοθεί 25.529 επιταγές, είναι διαθέσιμες προς χρήση 18.944 και έχουν δεσμευτεί ή εξαργυρωθεί από εμπορικές επιχειρήσεις 6.585. Έχουν παραδοθεί 1.124 συσκευές για ανακύκλωση προς τον έμπορο, 429 συσκευές έχουν παραδοθεί στον επίσημο φορέα ανακύκλωσης ενώ για 637 συσκευές έχει επιβεβαιωθεί η παράδοση από τον φορέα πιστοποίησης και πληρωμή.

Πηγή


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;