ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επιστημονικό συνέδριο για τα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα


Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αργολίδα από τις 4-6 Απριλίου 2022. Πρόκειται για το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο που αφορά την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ( Integrated Pest Management- ΙPM) διάφορων προβλημάτων των Εσπεριδοειδών.
Το Συνέδριο αυτό επρόκειτο να γίνει στο Ναύπλιο στο χρονικό διάστημα 13-16 Σεπτεμβρίου 2020, Όμως, λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο COVID-19 σε όλο τον κόσμο, δεν στάθηκε δυνατή η πραγματοποίηση του Συνεδρίου, τόσο στην παραπάνω ημερομηνία, όσο και στην επόμενη που ορίστηκε για τον Απρίλιο 2021.
Έτσι, μετά τις δύο αυτές αναβολές το σημαντικό αυτό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Απριλίου 2022, με τη συμμετοχή Γεωπόνων διαφόρων ειδικοτήτων από χώρες του κόσμου όπου τα εσπεριδοειδή έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία τους.
Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν επιστήμονες από χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Αλγερία, Ισπανία, Τυνησία, Μαρόκο, Γαλλία, Κύπρος) , αλλά και από την Πορτογαλία, τη Νότιο Αφρική, την Αγγλία, τη Δανία.
Επισημαίνουμε ότι, η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα παρουσίασης νέων επιστημονικών ερευνητικών ανακοινώσεων καθώς επίσης και ανταλλαγή ιδεών και συζητήσεων αναφορικά με τα εσπεριδοειδή.
Συγκεκριμένα, θα εξετασθούν θέματα που αφορούν τη Διαχείριση τόσο παρασίτων όσο και ζιζανίων εσπεριδοειδών, αλλά και νέες στρατηγικές και μέθοδοι Ολοκληρωμένης αντιμετώπισής τους (Integrated Pest Management-IPM.
Επίσης θα εξετασθούν νέες στρατηγικές διαχείρισης μεθόδων και απειλών από νέα παράσιτα και ασθένειες που έχουν εισβάλει ή απειλούν να εισβάλουν στη Μεσογειακή λεκάνη και αποτελούν απειλή για τη βιομηχανία των εσπεριδοειδών.
Το συνέδριο αυτό οργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διάφορες χώρες που καλλιεργούν εσπεριδοειδή και είναι υπό την αιγίδα της Διεθνούς Oργάνωσης για τη Bιολογική & Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση Προβλημάτων των Εσπεριδοειδών (IOBC- WPRS International Organization Biological Citrus).
Ιστορικά, η οργάνωση IOBC-WPRS ξεκίνησε το 1955 ως παγκόσμιος οργανισμός συνδεδεμένος με το Διεθνές Συμβούλιο Επιστημονικών Ενώσεων (ICSU), με στόχο την προώθηση πρακτικών καταπολέμησης παρασίτων, φιλικών προς το περιβάλλον, την ενθάρρυνση επιστημονικών συνεργασιών, την τόνωση της διάδοσης της έρευνας και πληροφοριών που αφορούν την προώθηση της εφαρμογής βιολογικού ελέγχου και μεθόδων που ταιριάζουν σε μεθόδους ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των διάφορων προβλημάτων των εσπεριδοειδών. Στην οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν Ινστιτούτο Αγροδιατροφικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ισπανίας (IRTA), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Εργαστήριο Εντομολογίας), ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και ο Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας.
Από την πλευρά των τοπικών φορέων η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε Αργολίδας) και ο Δήμος Ναυπλιέων έχουν καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση του Συνεδρίου τόσο με την οικονομική όσο και με την ηθική τους στήριξη.
Ο χώρος πραγματοποίησης του Συνεδρίου είναι το ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, ενώ κατά τη διάρκειά του θα λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα και οι προϋποθέσεις λόγω του COVID-19 (Πιστοποιητικό πρόσφατου εμβολιασμού, χρήση μάσκας, πρόσφατο πιστοποιητικό νόσησης και test ελέγχου).
Πάντως και το γεγονός ότι για μια περίπου εβδομάδα ειδικευμένοι επιστήμονες από πολλές χώρες που καλλιεργούν εσπεριδοειδή θα βρεθούν τόσο στο Ναύπλιο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, είναι σημαντικό και για την οικονομία της Αργολίδας.
Περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στο site www IOBC Congressi n Nafplio.
Για την Οργανωτική Επιτροπή
Δημήτρης Δήμου
Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!