Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Επιστολή στο AP: «Ό,τι ωραίο έχει το Άργος θα πρέπει να παραμείνει να το κοσμεί» -Η απάντησή μας

Επιστολή στο AP: «Ό,τι ωραίο έχει το Άργος θα πρέπει να παραμείνει να το κοσμεί» -Η απάντησή μας

Επιστολή αναγνώστριας στο Argolida Planet

«Έλεος πια! Τα συντριβάνια και οι γέφυρες μας φταίνε τώρα;»
Αναγνώστρια του Argolida Planet έστειλε επιστολή στον ιδιοκτήτη του μέσου και υπεύθυνο της συντακτικής ομάδας, Ιάσονα Μουσταΐρα, σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να απομακρύνει το άγαλμα του Ηρακλή και το συντριβάνι από την πλατεία Αγίου Πέτρου.
Δεν δημοσιεύουμε το επίθετο της αναγνώστριας γιατί έστειλε την επιστολή με προσωπικό μήνυμα και θέλουμε να την «προστατεύσουμε». Το ίδιο άλλωστε κάνουμε με όλους τους αναγνώστες μας, εκτός αν μας ζητήσουν οι ίδιοι να δημοσιεύσουμε το ονοματεπώνυμό τους ή αν το έχουν γράψει δημόσια στα social media που διαχειριζόμαστε.
Η επιστολή της αναγνώστριας:
«Χαίρετε και Χριστός Ανέστη αγαπητέ Ιάσονα.
Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά εσύ είσαι γνωστός λόγω των δραστηριοτήτων σου.
Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σου σχετικά με τα ξηλώματα που προβλέπονται να γίνουν στην πλατεία του Άργους, με πόνο ψυχής, γιατί θεωρούνε ότι είναι κακόγουστα. ΟΚ ας πούμε πώς ο Ηρακλής έπρεπε να μπει κάπου αλλού, στη είσοδο της πόλης ή και κάπου αλλού, αλλά το συντριβάνι, έλεος, γιατί να το ξηλώσουν;
Αν θα αρχίσουν αυτό το πράγμα δεν θα μείνει τίποτα όμορφο όρθιο και υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν
Εσύ από τη θέση που βρίσκεσαι και από τα μέσα που μπορεί να διαθέτεις και σαν νέο παιδί που είσαι, έχεις μία δυναμική. Σκέψου πώς μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Θα κάνουμε σαν πολίτες κάτι μαζικό, ανεξάρτητα αν είναι κάποιοι «Καμποσικοί» ή όχι.
Ό,τι ωραίο έχει η πόλη θα πρέπει να παραμείνει να την κοσμεί.
Έλεος πια! Τα συντριβάνια και οι γέφυρες μας φταίνε τώρα;»

Η απάντηση του Ιάσονα Μουσταΐρα:
«Αγαπητή κα Ελένη, εμένα προσωπικά το άγαλμα και το συντριβάνι μου αρέσουν, όπως πιστεύω αρέσουν και στην πλειοψηφία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Άλλωστε, μόνο εκεί τους βλέπω να φωτογραφίζονται, όπως και στην τεχνητή λίμνη της πλατείας. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι να έχω δει επισκέπτη του Άργους να βγάζει φωτογραφίες σε άλλο σημείο της πόλης.
Εγώ προσωπικά το μόνο που θα προτιμούσα στη νέα πλατεία, θα ήταν να μην είχε ξηλωθεί το πάρκο, αλλά να είχε αναβαθμιστεί και να υπήρχε περισσότερο πράσινο. Από τη στιγμή όμως που τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι ο Δήμος έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθει, από το να ξηλώσει ένα άγαλμα ή ένα συντριβάνι. Γιατί αυτή η διαδικασία κοστίζει και είναι περιττή.
Τα συγκεκριμένα δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση την καθημερινότητα των Αργείων. Αντιθέτως, σε μια άσχημη πόλη, γιατί ναι, δεν μας λες και «Πριγκιπάτο», είναι δύο έργα που την ομορφαίνουν κάπως και σίγουρα αναβαθμίζουν την πλατεία.
Δεν νομίζω το πρόβλημά τους να είναι η αισθητική των έργων, άλλα ότι τοποθετήθηκαν επί δημαρχίας Καμπόσου. Όπως ο τέως επιδίωξε να γραφτεί το όνομά του στην ιστορία του Άργους, έτσι και ο νυν επιδιώκει να το σβήσει. Και αυτό, εγώ προσωπικά, θα το ονόμαζα κόμπλεξ. Και δεν είμαι «Καμποσικός», απλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Γι’ αυτό και φιλοξενώ όλες τις απόψεις στο μέσο που διαθέτω, χωρίς απαραίτητα να συμφωνώ με αυτές.
Κλείνοντας, θα σας πω και κάτι άλλο. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν πλησιάσουν οι μπουλντόζες τα έργα στην πλατεία. Πράγματι θα πρέπει να το καλοσκεφτούν στη νέα δημοτική αρχή προτού το κάνουν. Έχουν πιο σοβαρά θέματα να λύσουν, ας ασχοληθούν με αυτά και ας μάθουν και λίγη ιστορία… Θα τους κάνει καλό! Γιατί αν γνώριζαν τη σύνδεση του Ηρακλή με το Άργος δεν θα σκέφτονταν καν να τον ξηλώσουν. Αντιθέτως, θα επιδίωκαν να τον διαφημίσουν!
Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία, να είστε πάντα καλά!»
Σχετικές ειδήσεις:
Καμπόσος σε σύζυγο Μαλτέζου: «Εσύ κυρία πλήρωσες το συντριβάνι; Εσύ κυβερνάς αυτόν τον τόπο;»
Επιστολή στο AP: «Η πλατεία στο Άργος θυμίζει Σκόπια! Φτάνει το κιτς, δεν έχουν θέση οι κινεζουριές»
Καταγγελία: «Αφήστε τα ξηλώματα στην πλατεία του Άργους και πληρώστε τα φέσια στους επαγγελματίες»
Ξεχάστε Ηρακλή και συντριβάνι! Θέλουν να τα ξηλώσουν από την πλατεία του Άργους

Online χρήστες: 425

🔴 Διαβάζονται τώρα
📌 ΣΟΚ στο Άργος: Πέθανε ζάπλουτος επιχειρηματίας που ήρθε στην Αργολίδα για να επεκτείνει τις δουλειές του
📌 Η μυστηριώδης παραλία στην Αργολίδα που ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία! – Πώς να πάτε
📌 Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά δυνατά στην Αργολίδα – Χιλιάδες πιστοί για τη μεγάλη γιορτή
📌 Η Ειρήνη Μουρτζούκου ζει στο Άργος και εργάζεται στα χωράφια – «Δεν με νοιάζει αν βρεθώ στη φυλακή» (βίντεο)
📌 Μια ανάσα από την Αργολίδα βρίσκεται η ιστορική χασαποταβέρνα με τις μεγαλύτερες μερίδες στην Ελλάδα!
📌 Η Ελληνική Ριβιέρα: Οι διάσημοι που αγάπησαν το Πόρτο Χέλι και αγόρασαν εντυπωσιακά ακίνητα (όλα τα ονόματα)
📌 Μια ταβέρνα στην Αργολίδα ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας – Δεν γίνεται να μην την ξέρεις!
📌 Επίγειος παράδεισος: Το ακριβότερο σπίτι στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αργολίδα και πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ
⚫️ Argolida Planet
🎯 To Πρώτο Site της Αργολίδας
📞 6948083131 (Διαφημιστικό Τμήμα)
📧 argolidaplanet@gmail.com
🔴 Ακολούθησέ μας τώρα!
➡️ στο Facebook
➡️ στο Instagram
‼️ Για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
👍 Oι Ειδήσεις και τα Νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!