Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι – Πώς θα υποβάλετε αίτηση

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους, για να ενταχθούν στον 5ο κύκλο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι κλειστές και πληττόμενες και να εμφάνισαν τουλάχιστον 20% πτώση του τζίρου κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

​Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του μήνα.

Βήμα- Βήμα η διαδικασία

  • Θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport)
  • Θα πρέπει να επιλέξουν το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και μετά να εισέλθουν στην εφαρμογή
  • Μετά συμπληρώνουν τα στοιχεία τους

Επισημαίνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εν λόγω πρόγραμμα είναι η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ανακαλέσουν την αίτηση τους τότε θα πρέπει να αποεπιλέξουν το τετραγωνίδιο «Εκδηλώνω ενδιαφέρον για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και να επιλέξουν «Υποβολή αίτησης».

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.

Η διαδικασία καταβολής της κρατικής ενίσχυσης δεν είναι «αυτόματη» όπως στον τέταρτο κύκλο, όπου λίγα 24ωρα μετά την υποβολή της αίτησης πιστώνονταν στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου τα χρήματα.

Στον πέμπτο κύκλο οι ενδιαφερόμενοι πρώτα υποβάλλουν την αίτηση και κατόπιν περιμένουν να εκδοθεί η απόφαση που θα καθορίζει τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου διαμορφώνεται το ύψος της ενίσχυσης που δικαιούνται.

πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!