ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Επιτυχημένο το σεμινάριο επιμόρφωσης για την χειροσφαίριση στο ΔΑΚ Άργους


Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με μεγάλη συμμετοχή, στο ΔΑΚ Άργους, το σεμινάριο επιμόρφωσης με αντικείμενο το άθλημα της χειροσφαίρισης, των καθηγητών φυσικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Αργολίδας.
Διοργανωτής το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου με αρωγούς το Διομήδη Άργους και το Δήμο Άργους-Μυκηνών.
Στους καθηγητές που συμμετείχαν μίλησε η κα Ελένη Τζανή, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ11 του ΠΕ.ΚΕ.Σ Πελοποννήσου, στους οποίους ανέλυσε τον ψυχαγωγικό σκοπό που θα πρέπει να έχει ο τρόπος που διδάσκεται η χειροσφαίριση, ειδικά στα Δημοτικά, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη των παιδιών από την ενασχόληση τους με το άθλημα.

Εκ μέρους της ΟΧΕ στους καθηγητές απευθύνθηκε ο κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τους στόχους και τις δράσεις για την ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στα σχολεία.

Τη θεωρητική ενημέρωση των καθηγητών σε θέματα βασικών κανονισμών του αθλήματος αλλά και το πώς αυτοί εναρμονίζονται στις μικρές ηλικίες ανέλαβε ο τεχνικός σύμβουλος/προπονητής της ΕΑΠ/ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σκάρλος, ενώ ο κ. Στέλιος Αλεπουδέας, επίσης τεχνικός σύμβουλος/προπονητής της ΕΑΠ/ΟΧΕ, ανέλαβε την πρακτική παρουσίαση των ασκήσεων και των μεθόδων διδασκαλίας που θα πρέπει να ακολουθούν, ώστε να μη χάνεται ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας του αθλήματος στις μικρές ηλικίες των παιδιών του Δημοτικού και να μυηθούν στο χάντμπολ με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Το χθεσινό σεμινάριο είναι προπομπός του σχολικού τουρνουά χειροσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, με συμμετοχή ομάδων από όλα τα σχολεία.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;