Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Βασίλης Σιδέρης: Με προσωπικές του παρεμβάσεις ανέβασε την ΕΠΣ Αργολίδας στα ύψη [Συνέντευξη]

Είναι από τα αγαπητά πρόσωπα διαχρονικά, που τόσο, ως αντιπεριφερχειάρχης, όσο και σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, ο Βασίλης Σιδέρης, έχει δώσει τόσα πολλά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις ομάδες του Νομού του.

Το ότι από την πρώτη στιγμή φρόντισε να δώσει μεγάλη έμφαση στα γήπεδα, τις ακαδημίες και όχι μόνον, αλλά και να βρει τον τρόπο, να χρηματοδοτήσει μέσω περιφέρειας την ανακατασκευή τους και τη δημιουργία επιπλέον, ώστε να καλύψει τις γηπεδικές ανάγκες, τις χρεώνεται αποκλειστικά και μόνον ο Βασίλης Σιδέρης.

Ένα μεγάλο όνομα της ποδοσφαιρικής Αργολίδος, που σχετικά στο λιγοστό χρονικό διάστημα που είναι πρόεδρος όλων των ομάδων του Νομού, έχει βάλει το θεμέλιο λίθο, ώστε η Ένωση, σήμερα να λειτουργεί υποδειγματικά.

Παράλληλα ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε στα διάφορα επίπεδα, αποδείχθηκε, πως ήταν μόνον προς όφελος του ποδοσφαίρου. Χωρίς πίεση, αλλά με όρεξη και μεράκι μεθόδευσε και να οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο την Ένωση των τελευταίων ετών, ώστε σήμερα οι κριτικές που δέχεται να είναι μόνον θετικές.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πανελλαδικό αθλητικό μέσο SportTime και στο δημοσιογράφο κ. Τεριλίδη. 

-Από τις μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας μας κι όμως καταφέρνετε στο λιγοστό διάστημα στον προεδρικό θώκο, να έχετε κάνει τόσα πολλά;

«Εκείνο που έχει σημασία για κάποιον που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είναι πρωτίστως να το αγαπήσει. Για μένα αποτέλεσε το άθλημα των παιδικών μου χρόνων και γι’ αυτό το λόγο, τα συναισθήματα γι αυτό το άθλημα δεν μειώθηκαν ποτέ. Παράλληλα γνώρισα εκ των έσω, τα όποια προβλήματα μπορεί να είχε ως άθλημα και γι’ αυτό το λόγο, όταν ήρθε η ώρα να αναλάβω ένα τόσο υπεύθυνο πόστο, έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου. Ήθελα ΜΟΝΟΝ να βοηθήσω, ώστε ο πήχης του ποδοσφαίρου του τόπου μου, να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται στη συνείδηση όλων και κυρίως των ποδοσφαιρόφιλων. Θα συμφωνήσω μόνον στο γεγονός, πως ένας πρόεδρος εκλέγεται για την Ένωση, για να προσφέρει σε όλα τα σωματεία».

-Πιστεύετε πως τα έχετε καταφέρει;

«Όποιος πει, αυτή τη κουβέντα, σημαίνει πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Κατά την άποψή μου, αν κάποιος θέλει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να ξεχνά τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, αλλά να σχεδιάζει την επόμενη μέρα και τι θα πρέπει να προσθέσει. Μόνον έτσι θα καταφέρει να φανεί χρήσιμος και να οδηγήσει την ποδοσφαιρική κοινότητα στο δρόμο της ανάπτυξης και προόδου»
-Κάποιοι σας θεωρούν τον ευεργέτη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αργολίδος!

«(Γέλια)… Είναι υπερβολικοί… Δεν ξέρω τι εννοούν! Αλλά αν αναφέρονται στην προσφορά μου και στα όσα έχουν γίνει στο διάστημα που είμαι πρόεδρος , απλά να διευκρινίσω, πως στόχος μου, είναι να ανεβάσω όσο πιο ψηλά γίνεται την Ένωση, αλλά και τους ανθρώπους που τη στηρίζουν. Είναι η εποχή των 50αρηδων. Έχουμε μεγάλη όρεξη και πάθος για προσφορά. Και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ότι ο πνεύμονας είναι ο χώρος που υπηρετούμε όλοι μας.

Αν δεν υπήρχε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν θα υπήρχε το επαγγελματικό! Κι αν δούμε την πορεία όλων των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα διαπιστώσουμε πως όλοι έχουν ξεκινήσει από τις αλάνες και τις ομάδες της γειτονιάς τους, πριν γίνουν μεγάλοι και τρανοί. Όπως και οι δικοί μας μεγάλοι ποδοσφαιριστές που το 2004 πήραν το ευρωπαικό, ξεκίνησαν από τις αλάνες. Δεν υπήρχαν τότε οι οργανωμένες ακαδημίες που υπάρχουν σήμερα…»

-Να σας διακόψω και να σας ρωτήσω για τις ακαδημίες και για τις Μικτές, μιας μου κάνατε μια υπέροχη ασίστ…

ΔΕΙΤΕ:  Τα «καμάκια» της Αργολίδας ήταν πρωτοπόροι! (Vid)

«Πρωτίστως είμαι λάτρης των ακαδημιών και της σωστής οργάνωσης τους. Διότι πιστεύω πως δίχως ακαδημίες δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο. Γι αυτό το λόγο, και σαν Ένωση, αλλά κι εγώ προσωπικά δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι αυτό. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το υποστηρίξουμε και να δώσουμε ότι, χρειάζεται στους συλλόγους, ώστε να μπορέσουν από τη μεριά τους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πετύχουν.

Αλλά θα πρέπει και η πολιτεία να συμβάλει με θετικό τρόπο στην ενίσχυση των σωματείων. Για παράδειγμα, επικροτώ την απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά το μητρώο, αλλά είμαι αρνητικός στον τρόπο και στη στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει! Δεν μπορώ εν μέσω κορονοϊού, με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν, να τρέχουν οι πρόεδροι για να μαζέψουν ένα σωρό χαρτιά ή να καλούνται να πληρώσουν, όταν στα οικονομικά δεν τα πάμε και τόσο καλά. Και αλήθεια σήμερα ποιος πρόεδρος έχει να δώσει 1000 ευρώ, όταν πίσω του έχει να αντιμετωπίσει μια οικονομική λαίλαπα;

Κανείς… Και αυτό το εισπράττω καθημερινά, διότι είναι πολλοί εκείνοι που παίρνουν και μου κάνουν τα παράπονά τους και με το δίκιο τους. Και πρέπει η πολιτεία να τους διευκολύνει και όχι ανεξέλεγκτα να τους ζητούνται να κάνουν πράγματα που κάποιες φορές φαντάζουν ως υπερβολές.

Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είχαν ζητηθεί στην αρχή τα πιο βασικά χαρτιά και όχι λεπτομέρειες, ώστε πριν ακόμη ξεκινήσουν να έρχεται η απογοήτευση. Πάντως από τη μεριά μου, θέλω να προτείνω να παραταθεί η προθεσμία μέχρι τέλος Ιουνίου του 2021, ώστε όλες οι ομάδες να αποκτήσουν μητρώο».

-Θέλετε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

ΔΕΙΤΕ:  Κρεοπωλείο στο Ναύπλιο άρπαξε πρόστιμο 2 χιλιάρικα! Δείτε για ποιο λόγο...

«Πριν και πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων μας. Αν είμαστε καλά, τότε όλα θα πάνε καλά. Έχουμε χρόνο για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε όλοι μας να ακούσουμε τους ειδικούς, θα το πάμε μέχρι τέλος. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Θεωρώ πως στην παρούσα φάση, εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να βρεθούμε κοντά στις ομάδες και να τις υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. Τώρα που οι παράγοντες έχουν ανάγκη από τη βοήθειά μας θα πρέπει να τη δώσουμε και να φανούμε γενναιόδωροι. Διότι τώρα στα δύσκολα φαίνονται οι… «φίλοι»

Κι εμείς εδώ στην Αργολίδα είμαστε φίλοι και η προσπάθειά μας είναι κοινή. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να βρίσκεται όσο ψηλά γίνεται σε όλα τα επίπεδα. Εμείς έχουμε ήδη επεξεργαστεί κάποια σχέδια, όπως είναι ακόμη και η τροποποίηση των προκήρυξεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματά μας. Εγώ εκείνο που σκέφτομαι και θέλοντας να φανεί χρήσιμος είναι να πάμε σε έναν μονό γύρο σε ουδέτερες έδρες! Ευτυχώς είχα προβλέψει να κάνω μικρούς ομίλους, φοβούμενος τον κορονοϊό.

-Οι παρεμβάσεις σας όταν ήσασταν περιφερειάρχης ήταν πολλές υπέρ της Ένωσης…

«Ισχύει αυτό. Όταν ήμουν αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού, έβγαλα 4.500.000 ευρώ σε κονδύλια, για βελτίωση των εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ήδη υπάρχουν 1.500.000 ευρώ που έχουν βγει με τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη , από τον Φεβρουάριο του 2018, και ήδη έχουμε αγοράσει 23 στρέμματα στο Ναύπλιο, για τη δημιουργία νέου ενωσιακού γηπέδου και αυτή τη στιγμή κάνουμε παρεμβάσεις σε άλλα 21 γήπεδα. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο η σημερινή περιφερειακή αρχή το κόλλησε λίγο, αλλά ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, αναγνώρισε το έργο αυτό και τη μεγάλη μου προσφορά και έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις.

Και βεβαίως έχουν κλείσει πολλά στόματα που υποστήριζαν πως μπορούν να κάνουν ένα γήπεδο μέσα σε 100 μέρες! Όμως ξεχνούν πως για να γίνει ένα γήπεδο, χρειάζονται 25 βήματα μέχρι να μπει η μπουλτόζα, τα οποία μεταφράζονται σε δυο χρόνια! Δεν γίνονται αυτά ούτε στα παραμύθια. Αξίζει να σημειώσω πως με τα λεφτά που βγήκαν με προσωπικές μου ενέργειες, σε 6 γήπεδα που ήταν ξερά, θα μπει πλαστικός χλοοτάπητας, ενώ ήδη σε δυο έχει ήδη μπει, εκ των οποίων το ένα του Τολού, φτιάχτηκε ύστερα από 60 χρόνια κοροϊδίας . Επίσης σε 4-5, έχουν κατασκευαστεί κερκίδες, αποδυτήρια , ενώ σε ένα έχουν μπει προβολείς!

Με προσωπική μου παρέμβαση τα δυο γήπεδα στο Μαλαντρένι, που ανήκαν στην εκκλησία, παραχωρήθηκαν στην Ένωση για 17 χρόνια! Εν κατακλείδι να πω, πως όταν αποχώρησα από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, το 95% των έργων ήταν έτοιμα! Όποιος γνωρίζει τι σημαίνει αυτό, καταλαβαίνει πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω. Όλα αυτά τα αναφέρω, για να μπορέσουν κάποιοι να κάνουν τις συγκρίσεις τους και να καταλάβουν τις διαφορές, διαχρονικά. Η ΕΠΣ Αργολίδας βαδίζει στο σωστό δρόμο και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Τι άλλο πράγματι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣ Αργολίδος; Ανέβασε τον πήχη του ποδοσφαιρικού Νομού στα ύψη και ήδη έχει αρχίσει να εισπράττει ο ίδιος αλλά και η Ένωσή του, τα κολακευτικά σχόλια όλων. Και έπεται και συνέχεια… ‘Άλλωστε ο Βασίλης Σιδέρης είναι άνθρωπος της προσφοράς και για πάντα στο μυαλό του, θα έχει μόνον πως μπορεί να βρει περισσότερους τρόπους, ώστε η ποδοσφαιρική Αργολίδα, να είναι η Ένωση που θα ξεχωρίσει στο εγγύς μέλλον στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας.

πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Ερμιόνη: Το στεργιανό «νησί» της Αργολίδας που κλέβει τις εντυπώσεις

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!