Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Το ρεπορτάζ του Argolida Planet τους ανάγκασε να καθαρίσουν τη βρύση της Πελεής!

Έπρεπε να κάνουμε ολόκληρο αφιέρωμα για να…”συγκινηθεί” η Δημοτική Αρχή και να μαζέψει το χάλι στη Βρύση της Πελεής.

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας*

Εικόνες θλίψης, αγανάκτησης και ντροπής είχε καταγράψει ο φακός του Argolida Planet, ανήμερα των Χριστουγέννων 2020, στη Βρύση της Πελεής στην Ερμιονίδα. 

Ένα σημείο αναφοράς για όλη την Ερμιονίδα, στο οποίο οι οδηγοί, εδώ και πολλά χρόνια, συνήθιζαν να σταματούν για να πάρουν οξυγόνο, να πιούν δροσερό νερό και να ξεκουραστούν, είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η γνωστή, σε όλο τον νομό, πράσινη γωνία αντιμετώπιζε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Το Argolida Planet είχε επισκεφτεί το σημείο, ανήμερα των Χριστουγέννων και σας είχε μεταφέρει στο παρακάτω, αποκαλυπτικό, βίντεο τη θλιβερή κατάσταση που επικρατούσε.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία ήταν μεγάλες, oι πολίτες ξεσηκώθηκαν με την τραγική εικόνα και οι πιέσεις για ασχοληθεί επιτέλους ο δήμαρχος και να στείλει τον αρμόδιο αντιδήμαρχό του Γιάννη Τσαμαδό να καθαρίσει, ήταν πλέον καθημερινές και έντονες.

ΔΕΙΤΕ:  Κρεοπωλείο στο Ναύπλιο άρπαξε πρόστιμο 2 χιλιάρικα! Δείτε για ποιο λόγο...

Τελικά, το ρεπορτάζ μας έπιασε τόπο και σήμερα καθαρίστηκε, επιτέλους, η βρύση. Όπως μάθαμε, κάποιοι ενοχλήθηκαν με το δημοσίευμα γιατί αναγκάστηκαν να… δουλέψουν, άλλοι υποστήριζαν ότι η βρύση είχε καθαριστεί από τον Σεπτέμβρη, λες και εμείς μαζί με τους υπόλοιπους εκατοντάδες οδηγούς που περνούσαν καθημερινά από το σημείο, είχαμε… άλλα μάτια.

Άλλοι πάλι, άτομα της δημοτικής αρχής μας έστελναν μηνύματα και ρωτούσαν ειρωνικά γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα… Ο κόσμος τους έκρινε και τους ανάγκασε να ασχοληθούν με το περιβάλλον, με αυτή την πανέμορφη γωνία, η οποία έγινε ξανά πράσινη.

Η σημερινή εικόνα στην Πελεή (από το προφιλ του Γιάννη Τσαμαδού στο Fb)

Πλέον, οι οδηγοί μπορούν να ξαποστάσουν στη βρύση της Πελεής και αυτό είναι μια νίκη της τοπικής κοινωνίας και ένα δείγμα της απήχησης που έχει το μέσο μας στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ:  Ναύπλιο: Έλεγχος στο καταφύγιο του Στέλιου Κυριακού -Φιλοξενεί 100 σκυλιά... Αντί να τον συγχαρούν, τον κυνηγούν!

Η αγάπη μας για την Ερμιονίδα είναι γνωστή σε όλους από την εποχή που εκδίδαμε την εφημερίδα “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ” και θα είμαστε εκεί για να καταγράφουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται, γιατί γράφουμε μόνο αλήθειες και κυρίως γιατί δεν επιδιώξαμε ποτέ να κάνουμε τα στραβά μάτια για ανταλλάγματα.

Αυτό είναι δημοσιογραφία, για εμάς παραμένει λειτούργημα, γιατί δεν δεχτήκαμε ποτέ να γίνουμε του 50ρικου ή του 100ρικου και όταν βλέπουμε την αγάπη του κόσμου και τόσες δεκάδες μηνύματα καθημερινά που έρχονται στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε.

ΔΕΙΤΕ:  Ανάβαση Αχλαδοκάμπου: Μία επική διαδρομή χαραγμένη ανεξίτηλα στη σκέψη των ταξιδιωτών

Με τα λεγόμενα των “υπαλλήλων”, των “παπαγάλων” και διπρόσωπων ατόμων που νοσταλγούν πορείες ακραίου πολιτικού χώρου, (έχουμε γραπτά ντοκουμέντα), μας προσέγγιζαν ως αδελφοί και κέρναγαν ψάρια, παρακαλώντας για συνεντεύξεις και προβολή του μπαμπά (ο νοών νοείτω), δεν ασχολούμαστε.

Τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου και τη μιζέρια τους.


Ιάσονας Μουσταΐρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιδιοκτήτης του Argolida Planet και υπεύθυνος της συντακτικής ομάδας. Επίσης, είναι συνιδρυτής της πρώτης ηλεκτρονικής εφημερίδας που εμφανίστηκε στο νομό Αργολίδας, εν έτει 2009, του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, που εκδιδόταν σε έντυπη μορφή από το 1993.


Δείτε εδώ το ρεπορτάζ που ανέβηκε στις 26/12/20 με τίτλο: ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Εικόνες ντροπής στην Πελεή – Πλήρης αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!