ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εσύ το γνώριζες; Σε ποιο ύψος πρέπει να τοποθετήσεις την τηλεόραση για να μην σε κουράζει!

Η επιλογή της θέσης της τηλεόρασης είναι καίριας σημασίας!

Ολα τα σπίτια έχουν τουλάχιστον από μια τηλεόραση, η οποία καταλαμβάνει την δική της ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση του χώρου.

Η επιλογή της θέσης της τηλεόρασης είναι καίριας σημασίας καθώς το ύψος και η απόσταση που θα τοποθετηθεί η τηλεόραση επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη τηλεόραση για το χώρο τους και που ακριβώς πρέπει να τοποθετηθεί.

Να τοποθετήσουμε την τηλεόραση πάνω σε κάποιο έπιπλο χρησιμοποιώντας την επιτραπέζια βάση της ή να την κρεμάσουμε στον τοίχο;

Σε ποιο ύψος πρέπει να την τοποθετήσουμε; Να την βάλουμε πάνω από το τζάκι; Ποια είναι η ιδανική απόσταση που πρέπει να έχουμε από αυτήν για να έχουμε τέλεια εικόνα;

ΔΕΙΤΕ:  Οι τυχεροί της υπόθεσης: Τα χαρακτηριστικά σημάδια όσων δύσκολα θα κολλήσουν ξανά κορωνοϊό

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε λοιπόν ορισμένες απαντήσεις.

Ας ξεκινήσουμε με το ποια είναι η ιδανική απόσταση για να παρακολουθούμε τηλεόραση.

Πρέπει να μην είμαστε τόσο κοντά που να χρειάζεται να στρίβουμε το κεφάλι για να δούμε από τη μια άκρη της οθόνης μέχρι την άλλη.

Τα μάτια δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την εναλλαγή των εικόνων, οι μύες κουράζονται και αρχίζουμε να νοιώθουμε δυσάρεστα μετά από μερικά λεπτά. Είναι μια κατάσταση παρόμοια με κάποιον που κάθεται στην πρώτη σειρά στον κινηματογράφο.

Δεν πρέπει ωστόσο ούτε να είμαστε τόσο μακριά από την οθόνη που να δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε.

Αυτό βέβαια μπορεί να μοιάζει σχετικό ανάλογα με την όραση του καθενός, αλλά ακόμα κι ένας με καλή όραση αν κάθεται αρκετά μακριά από την οθόνη κουράζει τα μάτια του χωρίς να το καταλαβαίνει.

ΔΕΙΤΕ:  Οι τυχεροί της υπόθεσης: Τα χαρακτηριστικά σημάδια όσων δύσκολα θα κολλήσουν ξανά κορωνοϊό

Εστιάζοντας στο κέντρο της οθόνης θα πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε όλη την οθόνη χωρίς δυσκολία. Να βρίσκεται ακριβώς απέναντι μας και όχι σε κάποια γωνία του δωματίου.

Η τηλεόραση πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών μας όταν είμαστε σε καθιστή θέση και η απόστασή μας από την οθόνη της τηλεόρασης πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσια του πλάτους της οθόνης.

Ετσι, σε τηλεοράσεις π.χ. 32 ιντσών το σωστό είναι να κοιτάς την οθόνη από απόσταση 1 έως 2 μέτρα. Κατ’ αντιστοιχία, σε μεγαλύτερες τηλεοράσεις, αυτό το νούμερο ανεβαίνει: σε οθόνες έως 42 ιντσών – 1,5 με 2,3 μέτρα, σε ακόμη μεγαλύτερη 46 ιντσών, από το 1,7 έως τα 2,9 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ:  Οι τυχεροί της υπόθεσης: Τα χαρακτηριστικά σημάδια όσων δύσκολα θα κολλήσουν ξανά κορωνοϊό

Ως ένας μέσος όρος ή κάτι σαν «κανόνας» μπορεί να θεωρηθεί η απόσταση 1,5 (ελάχιστη) έως 2,5 μέτρα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι για να λάβει η όραση μας τα πλεονεκτήματα του Full HD θα πρέπει ή η απόσταση θέασης να είναι μικρότερη των 2.7 μέτρων ή η τηλεόραση να είναι μεγαλύτερη των 46 ιντσών.

Τέλος αποφύγετε να τοποθετήσετε την τηλεόραση κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Αν η οθόνη δέχεται άμεσα ηλιακό φως τότε η εικόνα θα είναι θαμπή.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!