ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ηρακλής, Δαναΐδες, Δορυφόρος, Πολεμιστές του Ριάτσε… Η ιστορία του Άργους στο κέντρο της πόλης

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και πολλοί ήταν εκείνοι που φωτογράφιζαν το άγαλμα του Ηρακλή και το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά του ιερού ναού του Αγίου Πέτρου.
Τα σχόλια ήταν θετικά και από τα τοπικά μέσα που χαρακτήρισαν ως «εντυπωσιακά» τα νέα εκθέματα.

Ο Ηρακλής του Αθηναίου γλύπτη Γλύκωνα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα αγάλματα που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και σήμερα το πρωτότυπο αντίγραφο του κοσμεί την πλατεία του Άργους φιλοτεχνημένο από την Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθηνών σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής Καμπόσου να αναδείξει και να διαφημίσει την σχέση του Ηρακλή με την πόλη του Άργους ώστε να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στον Δήμο.

Ο Ηρακλής ήταν Αργείος, γιος του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης και η καταγωγή του δεν είχε αναδειχθεί ποτέ από άλλη δημοτική αρχή.

Ο Ηρακλής είναι το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως και η δημοτική αρχή με την τοποθέτηση αυτού του εκθέματος αλλά και των πολεμιστών του Ριάτσε και του Δορυφόρου του Πολύκλειτου που θα γίνει το επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα «ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο» με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η δημιουργία του αγάλματος του Ηρακλέους ήταν εξ ολοκλήρου υπό την επίβλεψη της Σχολής Καλών Τεχνών σε εργαστήρια της Αθήνας και δεν αποτελεί «κινεζουριά» όπως κάποιοι (αδαείς; ψεύτες; κακοήθεις;) επιθυμούν να διαδίδουν.

Όσο για το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά της πλατείας είναι κι εκείνο μέρος της ιστορίας της πόλης του Άργους. Τα λιοντάρια του Ηρακλή στην βάση του σιντριβανιού στηρίζουν τις πασίγνωστες «υδροφορούσες» Δαναΐδες (κόρες του Βασιλιά Δαναού).

Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στον τομέα της υδροδιακόσμησης η «Εταιρεία Αγρογιάννης» ανέλαβε την κατασκευή των συστημάτων νερού του σιντριβανιού, η εταιρεία επαγγελματικού φωτισμού «Δεδούσης» φώτισε το έργο και η εταιρεία επεξεργασίας μαρμάρων «Αφοί Παντώτη» έκανε την τοποθέτηση.

Πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη και εργασία από ειδικούς επαγγελματίες που αναβάθμισε το σιντριβάνι.
Τώρα για εκείνα τα «παράσιτα» που δεν αισθάνονται δημότες αυτού του τόπου και επιθυμούν μόνο την δυσφήμιση του, θα τους κρίνει ο κόσμος αλλά και τα δικαστήρια στα οποία είναι κατηγορούμενοι για αντίστοιχες δυσφημιστικές πράξεις!

Οι υπόδικοι συκοφάντες, οι γνωστοί από το βρώμικο 2019 (όλοι θυμούνται τα αίσχη που έκαναν για να κερδίσουν τις εκλογές) αναθάρρησαν εσχάτως βλέποντας τον λαό να δίνει συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Καμπόσο και εμφανίστηκαν πάλι με συκοφαντίες (η τακτική τους γνωστή γι’ αυτό και θα καταδικαστούν στα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος τους). Αντί ως δημότες να παραδεχθούν την επιτυχία και να πουν συγχαρητήρια και μπράβο όπως λέει όλος ο κόσμος για τα δυο μεγάλα έργα, τον Ηρακλή και το πανέμορφο σιντριβάνι, ενεργούν ως εχθροί του τόπου.
“Αλλαγή Πορείας”

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!