ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Έλενα Πανοβράκου για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη


Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 23 Αυγούστου 2013, ως η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
Στόχος αυτής της ξεχωριστής ημέρας είναι να τονιστεί η σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής που συμβάλλουν στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, του σεβασμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης και έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.
Συλλογικά μπορούμε να μοιραστούμε δημιουργικούς τρόπους μέσω του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας που συμβάλλουν στη συνεργασία και στον ευγενή ανταγωνισμό ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και αντιλήψεις, ενισχύοντας τη δικαιοσύνη και την ισότητα μεταξύ τους.
Η άθληση μας βοηθά να ξεπεράσουμε περιόδους κρίσης, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα μας και μας έδωσε τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώσαμε στην πανδημία.
Μέσω της άθλησης ενισχύεται η ψυχολογία, αυξάνεται το αίσθημα της χαράς και της ευεξίας, μειώνονται οι ανησυχίες και βελτιώνεται τόσο τη σωματική όσο και ψυχική υγεία!

Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard, ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης, πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού και προτρέπουμε όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας μας να συμμετάσχει σ’ αυτή την παγκόσμια δράση μέσω των social media, κρατώντας μια λευκή κάρτα, κάνοντας χρήση των #PeaceandSport #WhiteCard
Πανοβράκου Έλενα
Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας
Αθλητισμός και Παιδί Ν.Δ.
Γ. Γραμματέας Ε.Π.Σ. Αργολίδας
Μέλος Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δ. Ναυπλιέων

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!