ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η αλητεία, οι “παπαγάλοι” και ο βρώμικος πόλεμος στον Καμπόσο – Πουλάει και αυτό τους πονάει!

Μάλλον δεν ξεπέρασαν το γκρέμισμα του Καζινό ή τους έλειψαν οι νεραντζιές!

Το να μην συμπαθείς έναν Δήμαρχο είναι δεκτό. Δεν γίνεται όλοι να αρέσουν σε όλους.
Το να μην σε ικανοποιούν τα έργα του είναι επίσης επιτρεπτό και όλοι έχουν δικαίωμα στην κριτική, αρκεί να είναι βάσιμη και να υπάρχουν αντιπροτάσεις.
Το να διασπείρεις όμως ψεύδη και να χτυπάς τον θεσμό της οικογένειας για να πλήξεις κάποιον που είναι πολιτικός αντίπαλος ή μπορεί να μην τον… γουστάρεις ή απλά δεν σε έβαλε σε payroll, για να κοπρίζεις και να κονομάς, αυτό είναι ανεπίτρεπτο, ανήθικο και ξεπερνά τα όρια της αλητείας.
Το τελευταίο, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους, είδαμε να γίνεται πρόσφατα στην πόλη του Άργους, όπου οι άεργοι “παπαγάλοι” ξεπέρασαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ* με τα σενάρια που κατασκεύασαν και κυκλοφόρησαν σε καφενεία και ουζερί, συνοδευόμενα πάντα με την απαραίτητη “σάλτσα” και τα κλασικά σλόγκαν: “Εγώ τα ξέρω από μέσα” ή “Τα έμαθα από δικό μου, δεν σου λέω ποιον, αλλά ισχύει…” 
Λοιπόν, αυτοί που δεν έχουν ζωή, δεν εργάζονται και βρίσκουν ενδιαφέρον στο να ασχολούνται με τις ζωές των άλλων (ειδικά αν είναι και λίγο πεινασμένοι τώρα τελευταία), αποφάσισαν να κουτσομπολέψουν κάποιον που “πουλάει”. Και ποιος άλλος “πουλάει” περισσότερο στην πόλη από τον επικεφαλής της; Υποθέτουμε κανένας!
Αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκαν με τα έργα ή με τις δηλώσεις του Δημάρχου αλλά εντελώς τυχαία, ξεκίνησαν ένα ωραίο παραμύθι, παραμονές του απολογισμού των έργων που είχε ανακοινώσει, για να τον πλήξουν. Όμως ξεπέρασαν τα όρια και επειδή πιθανόν δεν βρήκαν κάτι μεμπτό, ή κουράστηκαν να αναμασούν την ίδια καραμέλα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα οικογενειακά του.
Γνωστοί “παπαγάλοι” και γνήσιοι “αλημπαρούτηδες” της πόλης, άνθρωποι που σου λένε καλημέρα και κοιτάς τον ουρανό, εκμεταλλεύτηκαν την πρόσφατη ξαφνική αδιαθεσία της συζύγου του (γαστρεντερίτιδα) που επισκέφθηκε το νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, δεν σεβάστηκαν ούτε την ταλαιπωρία της ίδιας, ούτε την ανησυχία του συζύγου της, με τον οποίο έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική οικογένεια και βάλθηκαν να διαδώσουν φήμες και βρώμικα κουτσομπολιά, αναστατώνοντας τους οικείους και την τοπική κοινωνία γενικότερα.
Και όλα αυτά γιατί;
Γιατί έρχονται εκλογές και ο Καμπόσος “πουλάει”, γιατί η δημοτικότητά του είναι στα ύψη και επειδή πιθανόν να μην τους έκανε κάποιο χατίρι. Ούτε οικογένεια, ούτε περιπέτεια υγείας, ούτε τίποτα δεν υπολόγισαν. Και οι παθόντες, ο Δήμαρχος και η σύζυγός του, έπρεπε να αποδείξουν τι; Ότι δεν είναι ελέφαντες;
Και οι άεργοι που προαναφέραμε; “Βαφτίστηκαν” από μόνοι τους πανεπιστημιακοί ιατροί και μπορούν να αμφισβητούν επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις. Αλλά είπαμε, τυχαία ήταν η βρώμικη επίθεση εναντίον της οικογένειας Καμπόσου, παραμονές του απολογισμού των έργων.
Δυστυχώς, ακόμα διαδίδονται ψεύδη με διαφορετική σάλτσα κάθε φορά. Αφού λοιπόν, η δημόσια εμφάνιση του ζεύγους τους χάλασε τη “μανέστρα”, είπαν να την ξαναφτιάξουν, αλλά με διαφορετική συνταγή.
Αφού εκτέθηκαν από την παραπάνω ιστορία, την άφησαν στην άκρη και ασχολήθηκαν με το αγαπημένο τους εκλογομαγειρείο!
Έτσι, ξεκίνησαν να διαδίδουν φήμες για διαρροές στον συνδυασμό του κ. Καμπόσου (μάλλον τα ήξεραν κι αυτά… από μέσα). Κυκλοφόρησαν την είδηση ότι πολλοί εκλεγμένοι θα αποχωρούσαν, όμως εκτέθηκαν ξανά, καθώς χθες όλοι -ανεξαιρέτως- υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι θα ξανακατέβουν υποψήφιοι μαζί του! – Αυτό το μαθαίνετε πρώτοι από εμάς.
Βρώμικος πόλεμος, αλητεία και κατινίστικο κουτσομπολιό για ένα δημόσιο πρόσωπο που ηγείται μιας πόλης, στην οποία, σύμφωνα με τους παλιούς, “οι ρουφιάνοι είναι περισσότεροι από τις πορτοκαλιές”… Τουλάχιστον να φρόντιζαν να λένε αλήθειες, αλλά δεν τολμούν γιατί τους πονάει.
Μάλλον δεν ξεπέρασαν το σοκ από το γκρέμισμα του Καζινό** ή τους έλειψαν οι νεραντζιές!

* Στίβεν Σπίλμπεργκ: Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. (Μπροστά στους δικούς μας, δεν πιάνει μία!)
** Καζινό: Ιστορικό αναψυκτήριο στην κεντρική πλατεία του Άργους που γκρεμίστηκε για τις ανάγκες της ανάπλασης.
ΔΕΙΤΕ:  Πρώτες βοήθειες για γονείς και εκπαιδευτικούς στο 1ο Λύκειο Άργους

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!