Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Η απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου στο ”Ανάπλι Εμπρός!”

Η πρόταση που κατατέθηκε από Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, είναι κατ’ αρχήν καλοδεχούμενη.

Πλην όμως παραβιάζει ανοιχτές θύρες καθώς, όπως είναι γνωστό η απόδοση τιμής σε συμπολίτες μας -και όχι μόνον- αποτελεί άξονα πολιτικής της Δημοτικής μας Αρχής. Επιπλέον, είναι φανερό ότι έχει συνταχθεί στο πόδι με κύριο στόχο την απόκτηση μιας κάποιας δημοσιότητας.

Ήδη, με αποφάσεις της δικής μας Δημοτικής Αρχής, έχει πραγματοποιηθεί ονοματοδοσία σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων της πόλης μας με το όνομα σημαντικων Δημοτών που συνέδεσαν το όνομά τους με την κοινωνία μας.

ΔΕΙΤΕ:  Ασθενής σεισμική δόνηση στην Αργολίδα

Αναφέρω χαρακτηριστικά την ονοματοδοσία του “Τριανόν” με το όνομα του ιστορικού μαέστρου Βασίλη Χαραμή και του “Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου” της πόλης με το όνομα του προπονητή Κώστα Γκούβερη. Θυμίζω ακόμη ότι έχουμε τιμήσει με ειδικές εκδηλώσεις πολλούς συμπολίτες μας καθώς και φίλους του Δήμου Ναυπλιέων, για την συνολική συνεισφορά τους ή για υπηρεσίες προς την πόλη και την ιστορία της.

ΔΕΙΤΕ:  Ερμιόνη: Το στεργιανό «νησί» της Αργολίδας που κλέβει τις εντυπώσεις

Να πληροφορήσω με την ευκαιρία τους Δημότες, ό,τι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δύσκολα αποδέχονται την απόδοση νέων ονομασιών. Για παράδειγμα, έχουν απορρίψει δύο φορές την πρόταση του δήμου για απόδοση του ονόματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ως εκ τούτου, κάθε πρόταση ονοματοδοσίας είναι καλοδεχούμενη αρκεί να μην είναι γραμμένη πρόχειρα και να μη συγκρούεται με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα να συστήσουμε Ειδική Επιτροπή Προσωπικοτήτων που θα εξετάσουν και θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και θα τεθεί υπό την έγκριση των αιρετών του δήμου και των υπηρεσιών του κράτους.

ΔΕΙΤΕ:  Ξέρετε γιατί το κάστρο του Άργους ονομάζεται Λάρισα;

Κλείνοντας, να θυμίσω ότι μόλις προ ολίγων ημερών αποφασίσαμε και προωθούμε την ονοματοδοσία οδού στο Ναύπλιον με τα ονόματα των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου οι πράξεις τους και η θυσία τους να μείνουν χαραγμένες στην ιστορία, «ες αεί».


ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: “Ανάπλι εμπρός!”: 19 άνθρωποι που η πόλη μας δεν έχει μέχρι σήμερα τιμήσει

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!