ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Η αρχαία Επίδαυρος και το αρχαίο θέατρο Ασκληπιείου από ψηλά (Vid)

Η Αρχαία Επίδαυρος (παλαιά ονομασία: Παλαιά Επίδαυρος) είναι πεδινό χωριό του νομού Αργολίδας.

Βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά του νομού, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου. Είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές.
Η περιοχή κατοικείται χιλιάδες χρόνια. Γνωστή την έκανε το Ασκληπιείο της, το Ιερό της, με το διάσημο, για την ακουστική του – κι όχι μονον-αρχαίο θέατρο. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Φαράκλα, κακώς ο όρος Επίδαυρος χρησιμοποιήθηκε για την περιοχή του Ιερού, δημιουργώντας σύγχυση. Η πόλη της Επιδαύρου απέχει 15 χλμ από το Ιερό της.
Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα θέατρο στην ελληνική πόλη της Επιδαύρου, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού αφιερωμένο στον αρχαίο Έλληνα θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό.
Είναι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Κυνόρτιου όρους, κοντά στο σύγχρονο Λυγουριό, και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Κατασκευασμένο στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.
Δείτε τα όπως τα κατέγραψε το Drone του καναλιού Point Of View:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;