Η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία στην Αργολίδα. Βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι | ΦΩΤΟ

Μετά τη Λέρο και τους Λειψούς επισκέφτηκε τον αδερφό της στο Πόρτο Χέλι

Στους Λειψούς βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 1/6 η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Αυτή είναι η δεύτερη στάση της επίσκεψής της στην Ελλάδα, μετά τη Λέρο. Η 82χρονη «γαλαζοαίματη» επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στο νησί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του.

Τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας υποδέχθηκαν σήμερα στους Λειψούς, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον Ισπανό πρέσβη, Enrique Viquera και τον δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Το έργο είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας δελφινιών που ελευθερώνονται από αιχμαλωσία.

Η Βασίλισσα συνοδεύεται από την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη και τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα. Στη Λέρο την υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλιας. Το απόγευμα θα μεταβεί στο σπίτι του αδελφού της, τέως Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, στο Πόρτο Χέλι.