Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Η Βρετανία «τελειώνει» τον ελληνικό τουρισμό και για το 2021 – Χάνει 2,5 δισ. ευρώ!

Σήμερα ο υπουργός εμβολιασμού της Βρετανίας, δήλωσε πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει ακόμη να κάνουν κρατήσεις στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές, «τελειώνοντας» τον ελληνικό τουρισμό

αφού οι Βρετανοί είναι οι τουρίστες που αφήνουν μετά τους Γερμανούς τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα, τα οποία το 2019 ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ, που και το 2021 θα λείψουν από την ελληνική οικονομία. 

Τις τελευταίες ημέρες Βερολίνο και Λονδίνο βρίσκονται σε έναν ανοιχτό «πόλεμο» εμβολίων με εκατέρωθεν συκοφαντικά δημοσιεύματα, απειλές και περιορισμούς στις εξαγωγές αλλά αυτός που τελικά θα την πληρώσει θα είναι ο ελληνικός τουρισμός, καθώς με αυτούς τους ρυθμούς ο εμβολιασμός δεν θα έχει τελειώσει ούτε το… 2022.

ΔΕΙΤΕ:  Επιλέξαμε τις πιο ωραίες παραλίες της Αργολίδας

«Σαφώς», απάντησε ο Νάντιμ Ζαχάουι όταν ρωτήθηκε αν ο κόσμος στη Βρετανία δεν θα πρέπει να κάνει προς το παρόν κρατήσεις για τις διακοπές.

«Πιστεύω ότι είναι υπερβολικά νωρίς. Στα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη αυτήν την στιγμή 37.000 άνθρωποι με COVID-19, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη και για να κάνουμε εικασίες για το καλοκαίρι», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν χαλαρώσουν τα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ:  Επιστολή στο AP: «Η πλατεία στο Άργος θυμίζει Σκόπια! Φτάνει το κιτς, δεν έχουν θέση οι κινεζουριές»

Ο Ζαχάουι πρόσθεσε επίσης μιλώντας στο Sky News ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αν όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ένα μέτρο που ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Το BBC μετέδωσε ότι η παραμονή σε απομόνωση σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες θα ισχύει για τις αφίξεις από το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Αφρικής και της νότιας Αμερικής, όπως και για την Πορτογαλία.

ΔΕΙΤΕ:  Κιβέρι, ένας ιδανικός προορισμός διακοπών!

Ο Ζαχάουι σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει υπάρξει «καμία οριστική απόφαση ακόμη» όσον αφορά τις αφίξεις από άλλα μέρη του κόσμου και ότι αυτό «είναι ένα πολύ επίκαιρο θέμα». Ο Τζόνσον θα προεδρεύσει συνόδου υψηλόβαθμων υπουργών του για τη λήψη απόφασης αργότερα σήμερα.

πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!