ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Η Νέα Κίος υποδέχεται την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που διασώθηκε το 1922

Στις 29 Οκτωβρίου 2022, στη Νέα Κίο, θα λάβει χώρα ένα συγκλονιστικό γεγονός!

Η Νέα Κίος υποδέχεται την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε, τον Αύγουστο του 1922, από την Κίο της Μ.Ασίας, από το Πολεµικό Ναυτικό και τους άνδρες του αντιτορπιλικού ΠΑΝΘΗΡ.
Η εικόνα αυτή φυλάσσεται µέχρι σήµερα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων. Δωρήθηκε, µετά συντονισµένες προσπάθειες της Επιτροπής Μνήµης και του Εκκλησιαστικού Συµβουλίου, στη Ν.Κίο και στο Ναό της Θεοµάνας! 100 χρόνια µετά, η εικόνα αυτή επιστρέφει στη Νέα Κίο.

Θα παραµείνει στον Ναό της Θεοµάνας ες αεί, συµπληρώνοντας τις 4 εικόνες της Παναγίας, που φυλάσσονται στον ίδιο Ναό και προέρχονται από την Κίο της Βιθυνίας.
Η πάνδηµη υποδοχή της εικόνας, θα γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στις 5.30 µ.µ., στην πλατεία ∆ηµάρχου Κατριλιώτη, από τον Μητροπολίτη Αργολίδος, τους λοιπούς επισήµους και όλο τον κλήρο και τον λαό της περιοχής. Στη συνέχεια θα µεταφερθεί εν ποµπή και θα τοποθετηθεί στον Ναό της Θεοµάνας, όπου θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού.
Την εποµένη ηµέρα Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, η εικόνα θα µεταφερθεί προσωρινά στον Ναό της Αγ.Ειρήνης Ν.Κίου, όπου, στις 7 π.µ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευµα της ίδιας ηµέρας, στις 6 µ.µ, στο Πνευµατικό Κέντρο Νέας Κίου, θα παρουσιασθεί το βιβλίο του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου «Όλα ζουν αν τα θυµάµαι» (οδοιπορικό στις αλησµόνητες πατρίδες- Αν.Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Προποντίδα, Καππαδοκία, Πόντος), από τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Πρωτοπρεσβύτερο της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.
Αξίζει να είµαστε όλοι εκεί!
Γιατί ΦΕΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ! Γιατί ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;