ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η πιο τρομακτική πρόβλεψη: Σκληρό lockdown τον Μάιο ακόμα και με 70% εμβολιασμένων

Τι υποστήριξε ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει παράταση άνω της μίας εβδομάδας στο lockdown, τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά ενώ πέταξε βόμβα για τον επόμενο Μάιο.

«Αν πετύχουμε ένα 60-70% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί τον Μάιο, και κάνουμε μετά ένα πολύ σκληρό lockdown τριών εβδομάδων, τότε ίσως μπορούμε μετά να ανοίξουμε συνολικά. Η μεταβατική περίοδος θα είναι πολύ πιο ελεύθερη από ό,τι είμαστε τώρα, αλλά δε θα είναι τελείως ελεύθερη» δήλωσε ο καθηγητής.

ΔΕΙΤΕ:  Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με ενισχυμένα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για την παράταση της καραντίνας αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων εντός του lockdown απαντώντας:

ΔΕΙΤΕ:  Αποκάλυψη: Αυτή είναι η πασίγνωστη πολυεθνική που έφαγε «καμπάνα» 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα

«Από τη στιγμή που η διαχείριση αποφασίστηκε να γίνει μέσω lockdown, δεν υπάρχει άλλη λύση από την παράταση. Ελπίζω ότι αυτό θα δουλέψει κάποια στιγμή. Μια βδομάδα παράταση του lockdown νομίζω δε θα μας δείξει τίποτα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, δε νομίζω ότι με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία θα πιέζονται ακόμα, κάποιος θα πει να ανοίξουμε. Πρέπει να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Δεν είναι γρήγορη και αποδοτική η κατάσταση με το lockdown. Η ελπίδα είναι τα εμβόλια, όλα τα άλλα είναι μκροδιαχείριση».

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Eurostat: Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες αισθάνονται φτωχοί - Τι έδειξε νέα έρευνα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!