Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Η πρόταση – έκπληξη του Σωτήρη Τσιόδρα μετά την έκρηξη κρουσμάτων


Η έξαρση του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι εξαιτίας των μεταλλάξεων Ομικρον 4 και Ομικρον 5 έχει προκαλέσει διχογνωμίες στους επιστήμονες
Στη δίνη του κορωνοϊού βρέθηκε η χώρα για μία ακόμη εβδομάδα (4-10 /7/2022), καταγράφοντας δυσανάλογο για την εποχή αριθμό κρουσμάτων.
Αν και η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, προκάλεσε σύγχυση στη «μετάφραση» αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων (13.623 /εκατ. πληθυσμού), η αύξηση είναι σαφώς καταγεγραμμένη (+18%) και ταυτόχρονα μικρότερη σε σχέση με αυξήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Η έξαρση του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι εξαιτίας των μεταλλάξεων Ομικρον 4 και Ομικρον 5 έχει προκαλέσει διχογνωμίες στους επιστήμονες αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Η κυβέρνηση αρνείται να εξετάσει την πιθανότητα επαναφοράς μέτρων ενώ η επιλογή του ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ανά εβδομάδα μολύνσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού και όχι τον απόλυτο αριθμό έχει προκαλέσει συζητήσεις.
Ομως τα περιοριστικά μέτρα δεν φαίνεται να επιστρέφουν. Εν μέσω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεοκλής Ζαούτης διαμηνύουν πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον μέτρο, ούτε καν η επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!