ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η ταινία “Το Χρέος” του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους επιλέχτηκε ανάμεσα σε 3.220 ταινίες στον Καναδά

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους “Το Χρέος”

επιλέχθηκε μέσα από 3220 ταινίες, από 120 χώρες για την τελική παρουσίαση του HECare Film Festival (Human-Environment Care Film Festival HECFF) https://www.hecarefestival.com στον Καναδά 5 έως 8 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ στον Καναδά (Pickering) που είναι αφιερωμένο στην Υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους με τίτλο “Το Χρέος” είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας και στον Ed St’George.

Έφυγε από την πόλη του, το Irvine της Καλιφόρνια το Νοέμβρη του 2015 και ήρθε στη Λέσβο να βοηθήσει. Αφιερωμένο και στη μνήμη του Παπά Στρατή που μας δίδαξε τι σημαίνει Αγάπη αλλά και στη μνήμη της γιαγιάς Μαρίτσας. Αφιερωμένο και στη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη, που μας παραχώρησε υλικό για τη δημιουργία της ταινίας. Γιάννη σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδωσες τόσα χρόνια. 
Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά. Η διασκευή του σεναρίου έγινε από ομάδα μαθητών με επιμέλεια από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε (με τη σειρά όπως ακούγονται) με τα υπέροχα τραγούδια του Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), τα μοναδικά τραγουδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαμε για να ολοκληρώσουμε τη σχολική μας εργασία στο διαδίκτυο από υπέροχους βραβευμένους Έλληνες φωτογράφους ( Γ. Μπεχράκης, Α. και Δ. Μεσσήνης, Α. Κωνσταντινίδης, Α. Αβραμίδης, Τζωρτζίνης κ.α.) και από τις ιστοσελίδες των “Γιατρών του κόσμου” , “Γιατροί χωρίς Σύνορα” κλπ.. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ. 
-Βραβείο Special Μention Αward στο 5ο Dubrovnik Film Festival (DUFF) 2016 Κροατίας 
-Βραβείο στη κατηγορία (17-20 ετών) στη 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio 2016 
-Βραβείο «Εγγραματισμού στα Μέσα 2016» της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας. 
-Βραβείο για τις καλές πρακτικές στο προσφυγικό ζήτημα του Υπουργείου Παιδείας. 
Αφήγηση: Ιουλία Παναγοπούλου Ηχογράφηση: Νίκος Ανδριώτης, Βάλτσο Βάλεβ, Βασίλης Καρατζιάς Βίντεο-Επεξεργασία-Μοντάζ: Ρόντι Σούλι -Μιχάλης, Τάγκαλης Γιώργος, Παναγόπουλος Μάριος, Ροβάς Στέλιος, Καραγιάννης Γιώργος, Ξαγοράρης Παναγιώτης, Σταύρου Δημήτρης.
ΔΕΙΤΕ:  Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ναύπλιο: Πότε και πού θα τεθεί σε ισχύ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!