ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η τοξική φράση που σας κάνει να φαίνεστε αδύναμοι

Πολλές φορές ξεστομίζουμε πράγματα που δε θα έπρεπε – επάνω σε τσακωμούς, για παράδειγμα, με στόχο να πληγώσουμε τον συνομιλητή μας.
Η συγκεκριμένη φράση, όμως, είναι η χειρότερη, με διαφορά. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους παραθέσουμε σε λίγο, όμως ας μπούμε πρώτα στο κλίμα. Έστω ότι έχουμε πρόβλημα με κάποιον και κάνουμε μία προσπάθεια να το συζητήσουμε.
Τι θα μας έκανε έξαλλους; Τέσσερις απλές λέξεις.
«Λυπάμαι που νιώθεις έτσι»
Μπορεί να ακολουθήσουν δεκάδες ακόμη φράσεις, όμως αυτή είναι η πιο προβληματική.
Ίσως έχουμε χρησιμοποιήσει αυτήν την φράσει κι εμείς – πολλές φορές, μάλιστα. Και κάνουμε λάθος. Αυτό συμβαίνει γιατί αποδεικνύουμε πόσο χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουμε, ενώ είμαστε αδύναμοι να λύσουμε το πρόβλημα.
Μπορούμε να λυπηθούμε για τις πράξεις μας. Αυτήν την ευθύνη έχουμε, άλλωστε. Δεν ελέγχουμε τα συναισθήματα των γύρω μας.
«Λυπάμαι που νιώθεις έτσι», λοιπόν. Τόσο απλά, αποποιούμαστε την ευθύνη για ό,τι πήγε στραβά. Εδώ έρχεται ο παράγοντας της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τα άτομα με υψηλό EQ προσπαθούν να δουν αντικειμενικά τις καταστάσεις που περιγράφουμε, αν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα. Ακόμη κι αν είμαστε δυσαρεστημένοι μαζί του, δεν το παίρνουν προσωπικά και ακούν τι έχουμε να πούμε.
Παρακάτω, θα δούμε μερικές εναλλακτικές
Στη δουλειά, θα αναλάβουμε την ευθύνη και θα πούμε στον συνάδελφό μας πως «λυπάμαι που δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σου». Θα παρουσιάσουμε, έπειτα, το πλάνο μας για την επίλυση του προβλήματος.
Στη σχέση μας, θα ζητήσουμε συγγνώμη για τα λόγια ή τις πράξεις μας και θα δεσμευθούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι.
Το κλειδί βρίσκεται στην ενσυναίσθηση. Βγάζοντας αυτήν την τοξική φράση, αυτές τις τέσσερις λέξεις, από το καθημερινό μας λεξιλόγιο, θα δούμε ότι οι γύρω μας θα μας πάρουν στα σοβαρά. Θα φανούμε δυνατότεροι και δε θα μας αμφισβητούν εύκολα.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!