ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η φράση που δεν πρέπει να λες ποτέ στον σύντροφό σου όταν μαλώνετε

Οι λέξεις που ξεστομίζουμε όταν είμαστε θυμωμένοι, αλλά που συνήθως μετανιώνουμε

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις σε μία σχέση μπορούν να γίνουν καταστροφικές ή τρομερά γόνιμες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μία πολύ καλή αφορμή για εξέλιξη, αν την αντιμετωπίσουμε ανάλογα.
Το πρόβλημα όμως προκύπτει όταν, πάνω στην ένταση, λέμε τα πιο λάθος πράγματα. Όπως το «ίσως πρέπει να χωρίσουμε». Είτε μιλάμε για σχέση είτε για γάμο, είναι η πιο λάθος φράση την πιο λάθος ώρα. Γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν το εννοείς. Ή το εννοείς και δεν το συζητάς όπως θα έπρεπε. Νηφάλια.
Η αλήθεια είναι ότι θα πούμε πράγματα που δεν εννοούμε, τη στιγμή που το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής. Το ζητούμενο όμως είναι να θυμόμαστε πάντα ότι είμαστε μία ομάδα και ότι ακόμα και όταν μαλώνουμε, παραμένουμε ζευγάρι. Οι απειλές και οι υπαινιγμοί για χωρισμοί δεν θα βοηθήσουν κάπου.
Τι μπορείς να πεις εναλλακτικά. Καταρχάς, να αφήσεις στην άκρη τη λέξη χωρισμό ή διαζύγιο. Το μόνο που μπορεί να εξελίξει τη συζήτηση είναι το να μιλήσεις για αυτά που νιώθεις. Τι σε έκανε να στενοχωρηθείς ή τι θα ήθελες να αλλάξει. Πάρε μία βαθιά ανάσα και, αν χρειάζεται, κάνε ένα 5λεπτο break για να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου. Τέλος, εάν ο χωρισμός είναι πράγματι στα σχέδιά σου, κάνε αυτή τη συζήτηση όταν θα είστε και οι δύο ήρεμοι και δεν θα υπάρχει κάποια ένταση ή διαφωνία.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!