ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλάει το iPhone με μηνιαία συνδρομή


Πολλές συσκευές της Apple μεταξύ των οποίων συσκευές iPhone και iPad γίνονται ολοένα και ακριβότερες και η εταιρεία φαίνεται να αναζητά εναλλακτικά μοντέλα χρέωσης για να ελαφρύνει κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον καλά πληροφορημένο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Apple, Mark Gurman από το Bloomberg, η Apple πρόκειται να λανσάρει του χρόνου μία νέα συνδρομητική υπηρεσία, αυτή τη φορά για hardware. Η νέα αυτή κίνηση της Apple αποτελεί μέρος της ολιστικής προσέγγισης της εταιρείας προς τα συνδρομητικά μοντέλα.
Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο συνδρομητικό μοντέλο για να καλύψει πολλές υπηρεσίες, από το Apple Music στο Apple TV Plus και από τα Apple News Plus και Apple Fitness Plus στο Apple Arcade. Μην ξεχνάμε, ότι οι παραπάνω υπηρεσίες αποτελούν βασικό μέρος των εσόδων της εταιρείας, που ολοένα αυξάνονται. Ορισμένες μάλιστα από τις παραπάνω υπηρεσίες προσφέρονται σε «πακέτα», στα Apple One bundles.
To 2019, η εταιρεία προχώρησε στην επέκταση του μηνιαίου συνδρομητικού μοντέλου AppleCard για την επέκταση της εγγύηση ενώ από το 2015 η εταιρεία έχει ανακοινώσει το Πρόγραμμα Αναβάθμισης iPhone, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώσουν την εγγύηση AppleCare και ένα iPhone σε δόσεις σε μία περίοδο 24 μηνών, έχοντας την επιλογή να ανταλλάξουν τη συσκευή τους με μία νέα μετά από 12 μηνιαίες πληρωμές. Και τα δύο παραπάνω προγράμματα θα λέγαμε ότι έχουν ομοιότητες με συνδρομές για hardware. Επί του παρόντος, το σημερινό πρόγραμμα αναβάθμισης της Apple απαιτεί $35 ή περισσότερα για να απολαμβάνει κάποιος χρήστης ετήσια αναβάθμιση iPhone και διαρκή κάλυψη AppleCare+.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η μηνιαία χρέωση δεν θα είναι απλώς η τιμή της συσκευής σε δόσεις των 12 ή 24 μηνών, αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιο μηνιαίο αντίτιμο που επί του παρόντος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί (ενδεχομένως να περιλαμβάνεται και η επιλογή αναβάθμισης σε νέο υλικό). Και όπως και οι άλλες συνδρομές της Apple, θα συνδέεται με τον υπάρχοντα λογαριασμό Apple ID του χρήστη. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επιλέξει τον παραπάνω τρόπο για την πληρωμή ενός νέου iPhone σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες/ συνδρομητικά πακέτα της εταιρείας (π.χ. AppleCare ή Apple One).
Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει στα σχέδια της κάτι τέτοιο καθώς αναζητά σταθερότερες ροές εσόδων και όπως αναφέραμε, σημαντικό μέρος των εσόδων της προέρχεται ήδη από συνδρομές. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Apple απλώς θα… «νοικιάζει» συσκευές σε μηνιαία βάση – είναι μάλλον απίθανο να επιτρέπει στον χρήστη να προχωρήσει σε εγγραφή και να αποκτήσει ένα iPhone για έναν μήνα όπως γίνεται για το Apple TV Plus. Ομοίως, αποκλείεται η εταιρεία να ζητήσει από τους πελάτες της να πληρώνουν συνδρομή για μήνες, μόνο για να τους ζητήσει να την επιστρέψουν στο τέλος της συνδρομής ή της διαδικασίας.
Ενδεχομένως η Apple να επιδιώκει να αποκόψει τους μεσάζοντες επεκτείνοντας το συνδρομητικό μοντέλο και σε άλλα προϊόντα. Το Πρόγραμμα Αναβάθμισης iPhone ουσιαστικά οδηγεί τους πελάτες στο να λάβουν ένα άτοκο δάνειο (Citizens One), το οποίο στη συνέχεια αποπληρώνουν κατά τη διάρκεια του 24μηνου προγράμματος. Η Apple επιτρέπει επίσης στους πελάτες Apple Card να πληρώνουν για προϊόντα Apple σε μηνιαίες δόσεις χωρίς να πληρώνουν τόκους, αλλά και αυτό περιορίζεται μόνο σε ένα μικρό υποσύνολο πελατών της. Μια Apple-based συνδρομητική υπηρεσία θα μπορούσε να εξαλείψει τις παραπάνω απαιτήσεις και να επιτρέψει στην εταιρεία να την επεκτείνει και σε άλλα προϊόντα hardware (όπως στο iPad ή στους υπολογιστές Mac). Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Apple, όμως το σίγουρο είναι ότι οι φιλοδοξίες της όσον αφορά το συνδρομητικό μοντέλο είναι μεγάλες.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!