ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Google προειδοποιεί: Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει σε αγνώστους να σας ηχογραφούν


Νέα, επικίνδυνη εφαρμογή με ενσωματωμένο spyware επιτρέπει σε αγνώστους να παρακολουθούν την τοποθεσία μας, τους δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής μας κι εκείνοι μπορούν να μας ηχογραφήσουν.
Η ταυτότητα των δημιουργών της παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με τη New York Post.
Το συγκεκριμένο app, το οποίο ονομάζεται Process Manager, βρέθηκε χάρη στους ειδικούς του διεθνούς cyber group, Lab52. Όπως εξήγησαν, το λογισμικό που χρησιμοποιεί, δημιουργήθηκε αρχικά από Ρώσους hackers, προκειμένου να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουν πώς γίνεται η εγκατάσταση στις συσκευές μας, όμως μας προειδοποιούν πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Το εικονίδιο του Process Manager μοιάζει με γρανάζι και είναι πανομοιότυπο με εκείνο των Ρυθμίσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μπορεί να μπερδευτούμε. Τη στιγμή που θα το κατεβάσουμε, θα μας ζητηθεί πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο – αν τα αποδεχθούμε, η εφαρμογή θα λειτουργεί ακόμη κι αν την έχουμε κλείσει. Θα καταγράφει την τοποθεσία μας, όσα λέμε και, ενδεχομένως, όσα κάνουμε.
Προκειμένου να προστατευθούμε από το spyware οποιασδήποτε μορφής, καλό είναι να ελέγχουμε τις «άδειες» που έχουμε δώσει στις εφαρμογές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορούμε να τους απαγορεύσουμε την πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό μας, αλλά και τις ευαίσθητες πληροφορίες μας.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!